as

Fordulat és gólzápor… Összefoglaló: Real Betis – Real Madrid 3-5

A spanyol bajnokság 24. fordulójában a Real Madrid a Real Betis vendégeként lépett pályára

Zidane sok meglepetést nem tartogatott a kezdőt illetően. A Keylor Navas – Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kovacic, Asensio, Lucas Vázquez – Bale, Ronaldo tizeneggyel kezdték meg az esti bajnokit. Az első tíz percben kóstolgatta egymást a két gárda, majd jött egy Marcelo beadás. A védők megcsúsztatták a brazil labdáját, egyenesen Vázquez elé, aki szépen lekezelte, továbbított Ronaldonak, a portugál tüzelt is, de Adán védett. Jött a kipattanó, ott volt Asensio, a spanyol pedig ahogy jött, úgy fejelte a kapuba a labdát (0-1).

A madridiak átadta a területet a hazaiaknak, ebből aztán nem kevés gondja származott a Blancóknak. 26 perc elteltével Joaquin ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást, nagyszerűen tekerte el a sorfal fölött, azonban Navas egy földöntúli bravúrral hárítani tudta a léc alá tartó labdát.

Alig telt el fél óra, Marcelo egy teljesen ártalmatlan mozdulat közben kapott a combjához, kényszerű csere, jött Theo. A 34. minutumban ismét Joaquin volt az egyik főszereplő. A spanyol nagyszerűen ívelte középre a labdát, Mandi ott várta, bólintott, és egyenlíteni is tudott (1-1). Alig két perc elteltével jött a hidegzuhany: Junior kapott tökéletes passzt, tüzelt is, Navas ugyan próbált hárítani, bele is ért, de a visszafelé mozgó Nacho lábáról a hálóba került a labda (2-1). A félidőre így egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A Királyi Gárda rengeteg hibával játszott az első játékrészben, jóformán helyzetbe se nagyon tudtak kerülni. Komoly változásokat kell eszközölni, mert így érik az újabb pofon.

A második játékrész elején egyik fél sem változtatott. A madridiak az első félidő elejéhez hasonlóan már az ellenfél térfelén komoly presszinget gyakoroltak a hazaiakra. Öt perc után meg is lett az eredmény: egy jobboldali Lucas szöglet után Ramos egy bitangerős fejessel tudott egyenlíteni (2-2). Újabb öt perc elteltével Bale hagyott ki egy százszázalékos helyzetet: az ötös sarkáról próbálta meg Adán mellett ellőni a labdát, a korábbi madridi portás hatalmas védést bemutatva mentett. Futószalagon jöttek a fővárosi helyzetek. Ismét a walesi volt főszerepben Ronaldo passza után, de Adán ismét védeni tudott.

Unalomra nem volt ok, ugyanis ismét csak egy perc telt el, és a Real Madrid a hazaiak kapuja előtt találtál magukat. Carvajal négy embert vert meg, majd zseniálisan centerezett, ahol érkezett Asensio, és ez már nem maradt ki (2-3). Sergio Ramos egyenlítő gólja után megtáltosodott a Királyi Gárda, ideje volt az első félidőben látottak után. Továbbra sem állt le a Real Madrid, a 64. percben Casemiro nagyon szépen bökött alá a labdának, Ronaldonak könnyedén megszelídítette, tolt rajt egyet befelé, majd kegyetlenül beverte (2-4), Adán tehetetlen volt. Két perccel később jöhetett volna a sevillaiak válasza, Loren azonban mellé bólintott.

A madridiak negyedik gólja után a vendégek tudatosan visszaálltak, átadták a kezdeményezést a hazaiaknak. Ennek a 85. percben lett eredménye: a csereként beálló Sergio Leon váltja gólra Junior tökéletes beadását (3-4). A 89. percben Zidane kihasználta a harmadik cserelehetőségét, Benzema érkezett Ronaldo helyére. A francia nem sokat teketóriázott, két perccel később meg is hálálja Zizou bizalmát. Egy hatalmas védőhiba után Lucas szolgálta ki Karimot (3-5). A francia ezzel be is állította a végeredményt.

Az első félidőben szenvedés, a másodikban henger. Ramos fejese teljes mértékben megfordította a játék menetét. A vendégek gyakorlatilag futószalagon gyártották a helyzeteket, jött is gyorsan három gól. Az utolsó öt percre lett még izgalom Sergio Leon találata után, de érkezett Karim, feltéve az i-re a pontot. Fordulatból nem volt hiány, a játék sem volt zökkenőmentes, de a lényeg a három pont, szerdán jöhet a Leganés. Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 24. forduló
Real Betis – Real Madrid 3-5 (2-1)
Gólszerzők:
Mandi (33’), Nacho (ö.g. 37’), Sergio Leon (85’) ill. Asensio (11’, 59’), Sergio Ramos (50’), Cristiano Ronaldo (65’), Karim Benzema (92’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-betis-vs-real-madrid

Leave a Reply