g

Újra a dobogón… Összefoglaló: Leganés – Real Madrid 1-3

A spanyol bajnokság 16. fordulójában lépett tegnap este pályára a Real Madrid a Leganés otthonában

Így igaz, nem írtuk félre, a 16. fordulóból elmaradt Leganés – Real párharcot pótolták be a felek. De milyen jó, hogy elhalasztották, ugyanis Zidane csapata a Klubvilágbajnokságon szerepelt, majd védett meg egy újabb címet.

Zidane a sűrű menetrend és a sérültek miatt kénytelen-kötelező jelleggel egy nagyban rotált csapatot küldött pályára. Kimaradt a keretből Ronaldo és Keylor technikai döntés miatt, míg Modric, Kroos és Marcelo sérülése okán nem utazott el a csapattal. A kapuban ezúttal Kiko Casilla állt, a védelmet a Carvajal-Varane-Ramos-Theo négyes alkotta. Nem bízta a véletlenre a Mester a középpályát sem, Kovacic és Casemiro védekezőközéppályásként tevékenykedett, igaz, a brazil inkább játszott Modric szerepkörében. A középpályán még Asensio, Isco és Lucas szerepelt, egy szem csatárunk pedig Karim Benzema volt.

Volt miért küzdenie a Blancóknak, hiszen egy esetleges győzelemmel ismét a dobogóra léphettek, valamint a kupakudarcért való revans is ott lehetett Ramosék fejében. Azonban a találkozó első öt percében nem minden úgy alakult, ahogy azt eltervezte Zidane. Egy szöglet után Gabriel bólintott kapura, Casilla ezt még bravúrral hárítani tudta, Theo felszabadítási kísérletébe azonban Bustinza bátran belevetődött, a labda a kapuba került (1-0).

Na, de nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen újabb öt perc elteltével jött a válasz: madridi labdaszerzés, Kovacic nagyszerű passza Casemiro felé, aki valahogyan még továbbadta a labdát, érkezett Lucas Vázquez, aki nagyon okosan lőtte ki a hosszú alsót (1-1). Vázquez ezúttal is meghálálta Zidane bizalmát, a meccsen nem utoljára. A 16. percben egy betörést követően Asensio tesztelte Cuellar képességeit. Lassan csordogált a meccs, eltelt az első fél óra. És aztán jött egy káprázatos egyértintős összjáték: Benzema-Casemiro-Benzema-Lucas-Casemiro a labda útja, és jött a gól (1-2). Hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen. Lucas álomszerű labdával szolgálta ki Casemirot, aki olyan higgadtan lőtt a kapuba, akárcsak egy vérbeli befejező.

Az első játékrész egy szerencsés Bustinza góllal indult, majd a madridiak fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását, két zseniálisan megkomponált támadás után a fordítás is összejött. A félidőre 2-1-es vendég előnnyel vonultak a felek.

A 64. percben jöhetett volna a hazaiak egyenlítése: Beauvue kapott hatalmas labdát El Zhar-tól, a támadó próbálkozását Casilla egy óriási bravúrral hárítani tudta. A madridiak hibák tömkelegét követte el a mérkőzés vége felé, azonban a 90. percben minden eldőlt. Kovacic tört be a büntetőterületen belülre, Diego Rico faultolta a horvátot, Gonzalez Gonzalez pedig a büntetőpontra mutatott. Nem volt Ronaldo, így Ramos állt oda, és magabiztosan értékesítette (1-3).

A madridiak ismét hátrányból fordítva húzták be a meccset. Mindenképp pozitívum, hogy Lucas Asensioval karöltve kopogtat Zidane ajtaján. Rájuk bizony lehet számítani. Én, személy szerint csak azt sajnálom, hogy a francia nem adott több lehetőséget Marcos Llorente és Ceballos számára, persze ez a Mester döntése, nem az enyém. Ennek ellenére boldogok lehetünk az újabb győzelem miatt. Valamelyest sikerült csökkenteni a hátrányt a riválisokkal szemben, ez pedig a dobogó harmadik fokáig elég, egyelőre. Tovább is harcolni kell, hétvégén vár ránk az Alavés. Vamos!

Spanyol Bajnokság, 16. forduló (pótlás)
Leganés – Real Madrid 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Bustinza (5’) ill. Lucas (11’), Casemiro (29’), Sergio Ramos (90’, büntető)

Kezdőcsapatok
Leganés:
Ivan Cuellar – Rico, Siovas, Bustinza, Tito – Gabriel, Gumbau – El Zhar, Eraso, Ramos – Beauvue

Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Theo – Casemiro, Kovacic – Asensio, Isco, Lucas – Benzema

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
2

Leave a Reply