„Nehéz állandóan magas szinten játszani.”

Zidane nyilatkozata a PSG elleni győztes mérkőzés után.

 

Zidane nyilatkozata a PSG elleni győztes mérkőzés után.

A csapat megjelenése: „A tervünk tökéletesen működött. Jól játszottunk és sikerült nyomást gyakorolnunk az ellenfélre. Sikerült tökéletesen a tervünk. Mindenkivel, aki játszott teljes mértékben elégedett vagyok, pedig nem egy könnyű ellenféllel álltunk szembe. Megérdemelten sikerült továbbjutnunk.”

Lucas Vázquez és Marco Asensio játéka: „Nagyon fontos volt a szerkezetünk miatt, hogy masszívak legyünk a középpályán, ezért a szélsőknek is be kellett segíteni hátul, ami rengeteg futást igényel. Lucas és Asensio is nagyszerű formában van. Minden játékosom fontos számomra. Minden mérkőzésre ki kell választanom a kezdő játékosokat, most ők játszotta hétvégén lehet más fog.”

Toni Kroos és Luka Modric visszatérése: „Ha a kispadon ülnek az azért van, mert teljesen egészségesek. De sok tényezőt kellett figyelembe venni az összeállításkor. Például, hogy a játék több, mint 90 percig is tarthat. Nagyszerű mérkőzés volt. Tetszett a második félidőbeli hozzáállás, amikor magasan az ellenfél területén bosszantottuk őket. A későbbiekben nem mindig alkalmaztuk ezt.”

Az ő szerepe a továbbjutásban: Ugyanaz, mint mindig. Itt vagyok, hogy felkészítsem a csapatot és összeállítsam a mérkőzésre a kezdőt. Taktikailag megalapoztuk a játékunkat. Végül a játékosok nyerik meg a mérkőzéseket. Ez a kulcs. Hiszünk abban, amit teszünk.”

A többi versenysorozatban az elkötelezettség hiánya látható: „Igaz, hogy volt néhány nehéz pillanatunk a bajnokságban és a kupában is. Ez benne van a futballban. Nehéz állandóan magas szinten játszani. El kell fogadnunk a nehéz pillanatokat, és tovább kell dolgoznunk. Nem mindig nyerhetünk meg mindent. Most meg kell próbálni hasonlóan jól játszani az Eibar ellen is.”

Az ellenfélről: ”A Bernabéuban nagyon jól teljesítettek. Viszont most nem annyira, de lehet azért is, mert mi jól csináltuk a dolgunkat. Természetesen a kiállítás is megváltoztatta kicsit a dolgokat.”

Gareth Bale szerepe megváltozott e a csapaton belül: „Minden játékos fontos. Minden játékosomat tisztelem, köztük Gartehet is. Az első mérkőzésen sem volt kezdő és most sem, de rendkívül fontos játékos számunkra még mindig. Sok mérkőzésünk van még hátra, és boldog vagyok, hogy számíthatok rá.”

 

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cr
ÁLTALÁNOS
madridista

Leave a Reply