cr

Sima, nagyon sima… Összefoglaló: PSG – Real Madrid 1-2

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második felvonásán a Paris Saint-German hazai pályán fogadta a kétszeres címvédő Real Madridot

Ahogy a felvezetőben már leírtuk, a Real Madrid csapata tegnap ünnepelte fennállásának 116. születésnapját. Ennél tökéletesebb és jobb ajándék nem is lehetett volna, győzelem, magabiztos továbbjutás a következő körbe. Na de nézzük az összefoglalót. Zidane kapusposzton és a védelemben nem eszközölt változást. Keylor Navas védett, a védelem négyesét pedig Carvajal, Varane, Ramos és Marcelo alkották. A nagy kérdést a középpálya és a támadósor szolgáltatta. Végül Kroos és Modric is csak a padról figyelhette az összecsapást. Casemiro mellé azonban bekerült Kovacic, míg a két szélen Asensio és Lucas tevékenykedett, elől pedig Ronaldo és Benzema feleltek a gólszerzésért.

Ahogy az esti mérkőzés is ezzel indult, én is kötelességemnek érzem, hogy ezzel indítsak: a találkozó egy perces néma gyászszünettel vette kezdetét. Davide Astori-ra, a Fiorentina 31 éves olasz csapatkapitányára emlékezett meg a Parc des Princes közönsége, aki vasárnap hajnalban csatlakozott az Égi Válogatotthoz.

Zidane a meccs előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy itt is a saját játékát játssza majd a csapat, azonban én kicsit kételkedtem ebben. Megmondom őszintén arra számítottam, hogy a PSG nekiesik a Királyiaknak, hogy legalább az első gól hamar meglegyen. Ehhez képest nem ez történt, sőt… Az első komolyabb helyzet sem a hazaiak, hanem a Blancók előtt adódott, amikor a 18. percben Asensio szögletébe Ramos tette bele a bal belsőjét a rövid oldalon, a kapu felé továbbítva a labdát, Areola résen volt, bravúrral védeni tudott.

Nem mondhatnám, hogy az elkövetkezendő húsz perc eseménydúsra sikeredett. Egyáltalán nem. A két csapat felváltva birtokolta a labdát, de helyzetig egyikük sem jutott el. A franciák nem erőltettek semmit, a madridiak pedig érthető okokból nem vállaltak kockázatot, nekik megfelelt a 0-0. A 38. percben a PSG szurkolóknak gyorsan felszökhetett a vérnyomása, hiszen hatalmas hiba után Benzema egy az egyben nyargalhatott a kapu felé, a Blancók kilencese a kapus lába között próbálta ellőni a labdát, Areola azonban ebbe is bele tudott érni, ez pedig elégnek bizonyult.

Két perccel a félidő vége előtt Mbappé-t sikerült tökéletes ütemben kiugratni, középen érkezett Cavani, a fiatal francia támadó azonban egyedül próbálta meg befejezni az akciót, Navas védett, a gól elmaradt. Az első félidő gyakorlatilag három nagy lehetőségen kívül sok izgalmat nem tartogatott, ezek pedig kimaradtak, 0-0-val vonultak pihenőre.

Mindössze hat perc telt el a fordulás után, amikor Asensio egy álomszerű passzt adott Lucas Vázquez-nek, aki ballal nagyon szépen nyeste át a labdát a hosszúra, ott pedig jött Ronaldo, és bebólintotta a vezetést jelentő találatot (0-1). Negyed órával később a PSG, vagyis konkrétabban Verratti tett róla, hogy csapat esélyei csaknem a nullval legyen egyenlő. Az olasz középpályásnak már volt egy sárgalapja, ennek ellenére a német játékvezetőt ordítva kérte számon, hogy miért nem ítélte meg a szabadrúgást. Felix Brych-nek sem kellett több, felmutatta a második sárgát, Verratti idő előtt mehetett zuhanyozni.

Három perccel később Asensio tesztelte a kapufát, majd a jött a PSG. Egy kisszöglet után tekerték középre a labdát, a csereként beálló Pastore fejelte kapura, ez megpattant az egyik védőn, onnan pedig Cavanira, végül a kapuba (1-1). A 80. percben aztán végleg eldőlt minden: Rabiot szabadított fel borzalmasan, a labda Casemiro elé került, aki lőtt is, megpattanva utat találva a kapuba (1-2). A végén még Lucas is lőtt egy kapufát, Isco Areola-t tesztelte, az eredmény pedig nem változott.

A Királyiak továbbjutása egy pillanatra sem forgott veszélyben. Ahogy már írtam az elején, a PSG-től ennél sokkal többet vártam, persze örülök, hogy szeretett csapatom ilyen simán jutott tovább. Jöhet a következő kör. Hastá el Finál, Vamos Real!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő 2. mérkőzés
Paris Saint-German – Real Madrid 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Cavani (71’) ill. Cristiano Ronaldo (51’), Casemiro (80’)
Továbbjutó a Real Madrid 5-2-es összesítéssel

Kezdőcsapatok
PSG: Areola – Dani Alves, Silva, Marquinhos, Yuri Berchiche – Verratti, Motta, Rabiot – Di Maria, Cavani és Mbappé

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Asensio, Kovacic, Casemiro, Lucas Vázquez – Cristiano Ronaldo és Karim Benzema

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
paris-saint-germain-vs-real-madrid
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply