spain_ramis

Sergio Ramos: „Különleges meccs lesz számomra”

A Real Madrid és a Spanyol Válogatott csapatkapitánya a Németország elleni felkészülési mérkőzés előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére és válaszolt kérdéseikre

Mi a véleménye arról, hogy a Del Bosque-korszakban több volt a Barcelona játékos, most pedig a madridiak dominálnak?
„Ez is csak azt mutatja, hogy mennyit változott minden. Különböző generációk, különböző felfogások és a különböző korosztályok. Nyolc éven át Vicente (Del Bosque – a szerk.) volt a vezetőnk, meg volt a maga elképzelése és filozófiája. Ő távozott, most egy másik korszakot élünk, minden megváltozott, hiszen rengeteg új játékos csatlakozott a válogatotthoz. És nem csak Madridból, hanem a Villarreal és a Valencia is ad játékosokat a nemzeti csapatnak. Jót tesz a spanyol labdarúgásnak, hogy nem csak a Barca és a Madrid alkotják a válogatott keretét.”

150. fellépés a válogatottban
„Különleges meccs lesz számomra. Ritkán adódik lehetőség, hogy megálljunk egy pillanatra, és élvezzük ezeket a momentumokat. Ennek ellenére a lelkesedésem ugyanolyan, mint az első mérkőzésemen. Szerencsésnek érzem magam, hiszen ezek az egyik legcsodálatosabb pillanatok, amit egy futballista elérhet. Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy a válogatott kapitányaként érhetem el ezt a mérföldkövet. Remélem, ez még hosszú ideig így is marad. Célom, hogy Spanyolország legfoglalkoztatottabb játékosa legyek.”

Németország
„Egyike azoknak a csapatoknak, akiket meg kell vernünk. Ők a címvédők, és az egyik legesélyesebbek arra, hogy végső győztesként kerüljenek ki Oroszországban. Emlékszem arra a két meccsre, amikor összefutottunk velük. Különösen a 2008-as EB-döntő az, ami megmaradt. Szerencsére Torres fantasztikus góljával elhódítottuk azt a trófeát. Dél-Afrikában is találkoztunk velük az elődöntőben, ott is mi mentünk tovább.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
raul_real_madrid_edzo

Leave a Reply