foci

Újra a Real Madrid a világ legértékesebb futballcsapata

Újra a Real Madrid a világ legértékesebb futballcsapata 4.24 milliárd dollárral

Még mindig fontos mérföldkő egy csapat történetében, ha őt választják a pénzügyi világ legértékesebb futballcsapatának. Az, hogy hihetetlen számú rajongót vonzanak be a stadionokba, és ültetnek le a televízió elé (Bajnokok Ligája), emellett még az online sportfogadásokon is rendbe ők legjobbak.

2019-ben újra a Real Madridé lett a világ legérkésebb csapatának címe. Ez megnyugtató hír a szponzoroknak is, akik egyre több és több pénzt fektetnek a csapatba, mert tudják, hogy a játékosok globális hirdetőtáblák, hiszen milliónyi rajongó szívébe belopták magukat. Az online sportfogadásokon is rendre ott szerepelnek, mind maga a Real Madrid, mind pedig a csapat játékosai, akikre rengetegen fogadnak.

A Real Madrid nemrég eladta a szponzorálás jogait a Providence Equilty részére 224 millió dollár előleg fejében. A tavalyi szezonban a japán Rakuten e-kereskedelemmel foglalkozó cég 264 millió dolláros üzletével és a Nike 174 millió dolláros megállapodásával a katalán csapat ismét a világ egyik vezető csapata lett.

A médiajogok üzletében (különös a Bajnokok Ligájára) is elképesztő pénzek forognak, ez is növeli a csapat értékét. Egy érdekes adat: 2017-ben a Turner és az Univision megvásárolta az Egyesült Államokban a Bajnokok Ligájának jogait egy három éves szezonra, közel 100 millió dollárért. Ez az összeg kétszer annyi, amit a Fox fizetett anno. A Bajnokok Ligájának nyereményalapja rekordszámú 2,28 milliárd dollár, ez 30%-kal több, mint az előző években volt. A két tavalyi döntős – a Liverpool és a Tottenham Hotspur 104 és 117 millió dollár között keresett a döntő játékkal, amit milliók követtek a tévében és online is.

A Bajnokok Ligája népszerű az online fogadásokon is, a Betwinner adatai szerint. Amikor kezdetét veszi a szezon, akkor beindulnak a fogadók, és folyamatosan élénk az érdeklődés az egyes meccsekre. Az idei szezonban nagy figyelem övezi a világ legjobb csapatát, azaz a Realt, akik két év után szerezték meg újra a legjobb csapat címét.

A Real Madrid 100 millió dollárt szerzett a harmadik egymást követő Bajnokok Ligája megnyerése után 2018-ban és állítólag a világtörténelem legjövedelmezőbb üzlete előtt állnak az Adidassal (1,8 milliárd dolláros szerződés). A Real Madridot a riválisa, a Barcelona követi a világ legértékesebb futball csapatának listáján (4 milliárd dollár), majd az angolok egyik kedvence a Manchester United (3,8 milliárd dollár) és a német Bayern München (3 milliárd dollár).

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOS
nacho_serules
Nacho megsérült

Leave a Reply