bl-serleg

Esélylatolgatás a Bajnokok Ligájában

A tavalyi kiírás győztese a Liverpool, amely idén szintén harcba száll a trófea elnyeréséért. Jürgen Klopp csapatának nem lesz könnyű dolga, hiszen a főbb riválisok rendesen beerősítettek az új idényre. Több esélyes is szóba kerül minden évben a végső győzelem kapcsán, így van ez most is. A sportfogadó és kaszinó oldalakon már megtalálhatók az oddsok, ahol általában a Manchester City csapatát hozzák ki favoritnak, annak ellenére, hogy még soha nem nyerték meg a sorozatot. Most vegyük sorra, hogy melyek azok a csapatok, akiknek reális esélyük van a bajnoki serleg magasba emelésére.

A címvédő Liverpool

Az együttes szárnyal a bajnokságban, eddig még veretlenek, a BL-ben viszont vereséggel kezdtek Nápolyban és a Salzburgot is csak 4-3-ra tudták legyűrni egy fergeteges mérkőzésen, ahol már 3-0 is volt a vörösöknek. Látszik, hogy a támadójátékkal továbbra sincs gond, viszont a védelemnek össze kell szednie magát, mert ha tovább is jutnak a csoportból, később már nem engedhetik meg maguknak, hogy egy Salzburg szintű csapattól 3 gólt kapjanak otthon.

Real Madrid

A csapatnak idén sem lesz könnyű dolga, hiszen Ronaldo távozása óta komoly visszaesést produkál a csapat minden versenykiírásban. A tavalyi csúfos BL szereplés (kiesés már a 16 között) után gondolhatnánk, hogy csak felfele vezet az út, de a játékoskeret minősége sajnos nem ezt vetíti előre. Úgy tűnik nem sikerült a megfelelő kvalitású játékosokat összeszedni és beépíteni az idei csapatba sem, ami arra enged következtetni, hogy nem sokáig fog eljutni a királyi gárda a versenysorozatban. Arra azért számíthatunk, hogy Zinedine Zidane vezetőedző be fog mutatni egy-két mesteri húzást a tarsolyából, kérdés, hogy ezzel meddig tudja repíteni az egyletet.

Barcelona

A katalánok kissé beragadtak az idény elején a bajnokságban, de nagy gond nincs, hiszen messze még a vége. Valószínűleg a Dortmunddal karöltve jutnak tovább a csoportból és addigra már kellően fel lesz pörögve az egylet a komolyabb mérkőzésekre. A Barca mindig favoritnak számít a BL-ben is, a játékosállományra nem lehet panasz, a kérdés, hogy megvan-e még az a plusz Messiékben, hogy valóban nagyot alakítsanak. Remélhetőleg nem lesz hasonló botrány, mint az előző kiírásban a City ellen, ahol Piqué és Messi egy kaszinóban tengették a repülőút előtti néhány órájukat.

Bayern München

A Bayern idén bekezdett a BL-ben a Tottenham csúfos megalázásával (2-7). Egyértelműen nagyágyúnak tekinthetők a bajorok, annak ellenére, hogy a legutóbbi bajnoki fordulóban elszenvedték első vereségüket a Hoffenheim ellenében hazai pályán. Valószínűleg ez a kisiklás, nem nagyon fogja kizökkenteni Lewandowskiékat a nagyobb célok elérésében. A Bayern bivalyerős támadósora sok elitklubnak okozhat majd fejfájást a kieséses szakaszban.

Manchester City

A City elképesztő keretével folyamatosan lázban tartja a drukkereit, hogy majd most megmutatja a csapat a BL-ben is. Eddig nem sikerült nagyot alakítaniuk a legrangosabb európai kupasorozatban, de a bizakodás töretlen velük szemben. Az tény, hogy évről évre több tapasztalatot szerez a csapat azon a téren, hogy hogyan is kell jól teljesíteni top klubok ellen, de ezt sorozatban győzelmekkel megvalósítani még túl nagy falatnak tűnt az elmúlt években.

Juventus

A Juve az olasz bajnokság aktuális topcsapata, még nem találtak legyőzőre a bajnokságban és a BL csoportkörben sem. Magabiztosan gyűjtögetik a pontokat, ahol győzni kell ott győznek, de ha nem muszáj az extra teljesítmény, akkor elégedettek az 1 ponttal is. Bármikor képesek bejutni a legjobb négy közé az atombiztos védekezésükkel, és egy Cristiano Ronaldoval megtámogatott támadósorral nagyobb babérokra is törhetnek.

Ajax

Tavaly szenzációs szezont tudhatott magáénak a holland együttes és a forma idén sem rossz az amszterdami együttesnél. Bár nem titulálják top klubnak az Ajaxot, a tavalyi teljesítményükkel jelezték, hogy nem elégszenek meg a csoportból történő továbbjutással, az egyenes kiesésben is a lehető legtovább szeretnének jutni.

Számos további jelentkező van még a címre, aminek elhódítása folyamatos jó teljesítményt igényel, azonban erre csak nagyon kevés csapat lesz képes. Mindenesetre izgalmas párharcok várnak még ránk az idei kiírásban is.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply