Site icon Madridista.hu

Zidane: az edző, aki figyelemmel kíséri a feltörekvő tehetségeket

Camavinga, Upamecano, Cherki.. Csak három játékos abból a számtalanból, akiken megakadt Zinédine Zidane szeme. A francia tréner előszeretettel figyeli a fiatal tehetségeket, különösen Franciaországban.


Zidane visszavonulása után és edzői karrierje előtt nem hivatalosan tehetségkutatóként/játékosmegfigyelőként kezdett el dolgozni. Edzői karrierje elején számtalanszor kiemelte Eden Hazard vagy épp Raphael Varane tehetségét, akiket végül a Real Madridhoz csábított. A francia tréner a jövőre nézve is ezt tervezi, különösképpen Cherkivel és Camavingával.

Hazard

Miután 2009-ben tanácsadóként csatlakozott a Real Madridhoz, Zizou értesítette a klub vezetőségét Eden Hazard tehetségéről. A belga akkor még csak 18 esztendős volt, de ez mint látjuk nagy hatással volt a váltásra. A klasszis 100 millió euróért érkezett, egy évtizeddel azután, hogy Zidane említést tett róla.

Varane

Ő volt a másik fiatal tehetség, aki Zidane külön kérésre érkezett a klubhoz. A francia zseni el volt ragadtatva az akkor 17 esztendős játékostól, majd 18 évesen már Madridban bizonyíthatott Varane.

Camavinga

A 17 esztendős középpályás régóta szerepel a Blancók kívánságlistáján, mondhatni prioritást élvez. A koronavírus okozta válság ugyan megakadályozta a Madridba való igazolását, ezért maradt jelenlegi csapatában, a Rennesben, akikkel a következő idényben már a BL-ben bizonyíthatnak. De az továbbra sem kizárt, hogy jövőre már habfehér mezben lép pályára.

Soumaré

Soumaré, akit Pogbához és Casemiróhoz hasonlítanak. A francia játékos a Ligue 1 egyik legjobbja volt az elmúlt idényben, illetve a kilencedik helyezést foglalja el, ami a legtöbbet pályára lépő játékosok listáját illeti. A Lille elvileg elutasította a Real Madrid 2019-es ajánlatát, ami 40 millió eurót jelentett volna a francia gárdának.

Upamecano

Zidane régóta figyelemmel kíséri a francia védő jövőjét, annak ellenére, hogy Upamecano nemrég hosszabbított a Gulácsi Péterrel felálló Lipcsével. A francia tréner reméli, hogy sikerül megszerezni a játékost, akár kivásárlási árral, ami 45 millió eurót jelent.

Badiashile

A 19 esztendős védőt mind a Real Madrid, mind a Manchester City szoros figyelemmel kíséri.

Cherki

Rayan Cherki az egyik legígéretesebb támadó szellemű játékos a francia futballban. Ő az a játékos, aki 17 évesen és két naposan pályára lépett a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ez pedig történelem. Annak ellenére, hogy 2023-ig szerződés köti őt a Lyonhoz, a Real Madrid folyamatos tárgyalásokat folytat a francia klubbal, hogy megvalósuljon az üzlet.


forrás: AS

Exit mobile version