Megdöbbentő statisztikák: Zidane legrosszabb védelme, legrosszabb támadás, 54%-os győzelmi arány

Hatalmas hullámvölgy, győzelem-vereség, de mi is itt a probléma? Megdöbbentő statisztikák láttak napvilágot a második Zidane-érából.


Hét egymást követő mérkőzés amelyeken rossz eredményt ért el a Real Madrid, sőt: most újabb negatívumok érkeztek, főleg ami a Mestallát illeti. Zidane fiai 4-1-es vereséget szenvedtek tegnap este a Valencia otthonában.

A mérkőzés végeredménye egy olyan eredmény, amely egyes esetekben egy „régóta várt” helyzetet hozott, míg másokban új aggodalmakat váltott ki. Íme néhány statisztika, amelyek a legrosszabbak, amióta a francia tréner átvette a csapat irányítását.

A csapat nem játszik jól sem védekezésben, sem támadásokban – annak ellenére -, hogy mind az Inter, mind a Barcelona ellen kiváló teljesítményt nyújtott. A madridisták kezdenek aggódni, és ez nem véletlen. A Blancók sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában nem listavezetők.

Zidane legrosszabb védelme: 1,45 gól meccsenként

Kezdjük a védekezéssel, amely egy olyan terület ahol a Real Madrid tavaly nagyon erős volt, és meg is nyerte a bajnokságot. Thibaut Courtois volt az első kapus Iker Casillas (2008) óta, aki megnyerte a Zamora-díjat.

Három mérkőzésen hét kapott gól a BL-ben: Inter Milan, Borussia Mönchengladbach és Shakhtar Donyeck.

A bajnokságban sem jobbak a mutatók: nyolc mérkőzésen tizennégy kapott gól, ami meccsenként átlagosan 1,45-öt jelent – amely Zidane irányításának legrosszabb mutatói.

A második legrosszabb támadás

Védekezésben is rosszak Zidane fiai, de támadásban még rosszabb. A Blancók rendszeresen küzdenek azzal, hogy gólokat szerezzenek. Átlagosan 1,91 gólt szerez a csapat ebben a szezonban, ami alacsonyabb, mint az elmúlt idényben.

Ismételten Karim Benzema az egyetlen játékos, aki rendszeresen képes gólokat szerezni. Hat gól van a neve mellett, míg a Valverde-Vinícius duónak fejenként 3-3. Hazardnak és Rodrygónak 1-1, míg Luka Jovic és Mariano Díaz még nem talált kapuba. Igaz, sok lehetőséget nem is kaptak. A Real Madrid ebben az idényben is küzd a gólokért, és ha Benzema nincs pályán, akkor a helyzeteket sem igazán sikerül befejezni.

A Real Madrid nem nyer

A Real Madrid mindössze a mérkőzések 54%-át nyeri meg Zidane irányítása alatt, és ez kevesebb, mint az elmúlt szezonbeli 62,75%. A tavalyi szezonban is csalódás volt mind a Copa del Reyben, mind a Bajnokok Ligájában.

Két vereség a bajnokságban: Cádiz és Valencia.

Ezzel az eredménnyel a csapat a negyedik helyet foglalja el, míg a BL-ben a harmadikat. Az eredmények kiábrándítóak, és a klub körül óriási csalódottság van jelen.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG

Leave a Reply