Site icon Madridista.hu

Zidane a csapat új motorját keresi

A középpálya új, következő generációját keresi Zinédine Zidane.


Míg a támadószekcióban a BBC (Benzema, Bale, Cristiano) szállította a gólokat a zsinórban megnyert három Bajnokok Ligája után, a középpályán a Casemiro-Kroos-Modric hármas ugyanolyan fontos volt Zidane számára. A 2018-as kijevi döntő óta ez a trió már nem ugyanaz. Még mindig kulcsfontosságú játékosok a Real Madridnál, de a középpályán való dominanciájukat néhány feltörekvő újonc megtörte.

Fede Valverde az elmúlt szezonokban rendre kapta a lehetőségeket, és a Valencia elleni sérüléséig ő volt Zizou legtöbbet használt középpályása. Az uruguayi játékos távolléte most lehetőséget adhat az eddig keveset játszóknak.

Fede Valverde, a született vezér

Valverdénél többet (810 perc) egyik középpályás sem játszott ebben az idényben, és egyiküknek sincs több (3) gólja, mint az uruguayinak. Tizenegy mérkőzésből kilencszer volt a kezdőcsapat tagja, emellett 46 labdaszerzés és 15 sikeres csel van a neve mellett, ami kiemelkedő.

Luka Modric, aki még mindig tartja helyét

A horvát zseni a lehetséges tizenegy mérkőzésből mindegyiken szerephet jutott, annak ellenére is, hogy hét alkalommal volt kezdő. Két gólja van, és többet (510) passzolt minden társánál. 20 helyzetet alakított ki, és az ő neve mellé került a legtöbb (17) sikeres csel végrehajtása is.

Casemiro, az érinthetetlen

Amíg Zidane a 4-3-3-as formációt alkalmazza, a brazilnak bombabiztos helye van a kezdőcsapatban. Nélkülözhetetlen láncszem, hisz ő is jelen volt az összes mérkőzésen, kivéve a Valencia ellen, de ekkor mint tudjuk pozitív COVID-19 tesztet produkált. Egy gól és egy gólpassz mellett ő szerezte vissza a legtöbb labdát, szám szerint 67-et.

Kroos, aki már nem játszik annyit

30 esztendős korára Kroos mondhatni a csapaton kívül találta magát. Kilenc mérkőzésen kapott lehetőséget, mindössze hatszor volt a kezdőtizenegy tagja. A német játékmester neve mellé fűződik a legtöbb gólszerzései lehetőség, szám szerint 21.

Isco, aki el lett felejtve

Kapott lehetőséget, de úgy tűnik, hogy a spanyol középpályás egyáltalán nem taalálja helyét. A 2017-es és a 2018-as BL-fináléban is a kezdőcsapat tagja volt, de az idei idényben mindössze háromszor volt a kezdőcsapat tagja, és összesen hatszor léphetett pályára.

Martin Ödegaard, a jövő

A norvég játékos visszatérése után két bajnokin is a kezdőcsapat tagja volt, azonban jöttek a sérülések. Hamarosan 100%-os állapotban lesz, és kihasználhatja Valverde távollétét.


forrás: MARCA

Exit mobile version