Elégedettek lehetünk?- Vélemény a tegnapi mérkőzésről

A Real Madrid tegnap idegenben győzte le az Eibar csapatát. A cikkben a személyes véleményem lesz olvasható, amennyiben szeretnétek valamivel kiegészíteni, üzenjetek nekünk a már megszokott platformokon! 


1-3… Végre egy olyan mérkőzés, amivel határozottan elégedett voltam. Nyilván voltak kis hibák, de ez normális. A meccs első helyzetét mégis a hazaiak dolgozták ki. Egyből az első percben jött a beadás a blacók kapuja elé, de Ramos tökéletes helyezkedéssel elfejelte a labdát. Itt jegyezném meg,m hogy a kapitány visszatérése óta a védelem szervezettsége szinte tökéletes lett.

A mentésből jött Benzema egyszemélyes ellentámadása, amit szintén hárítani tudtak a védők. A következő támadás során már nem voltak ilyen szerencsések. A 6. percben Rodrygo beadása után a francia támadó betalált az Eibar kapujába.

Benzema a kihagyás óta tökéletesn teljesít. Meg kell hagyni, az elmúlt pár évben voltak mérkőzései, ahol nem éppen a legjobb formáját mutatta. Szeretném kiemelni Modrić játékát is, aki szintén félistenként teljesít. A kifogyhatatlan kreativitása szinte hibátlan indításokat eredményez. Ezért is történhetett az, hogy a számtalan helyzet után végül ő lőtte a második gólt

A 28. percben egy eladott labdából gyönyörű gólt szerzett az Eibar támadója, Garcia Kike. Courtois nem nagyon tudott mit kezdeni a lövéssel, bár szerintem nincs kapus aki ezt könnyű szerrel kivédte volna. Inkább a rontott passzok mennyiségén kéne kicsit javítani…

Körül belül tíz perccel ezután jött is a válasz, Benzema ismét betalált a kapuba, de sajnos nem ismerték el, mivel a passz pillanatában lesen állt. Az állás tehát továbbra is 1-2 maradt. Eltelt az első félidő, a madridiak kitűnően játszottak, én élvezettel követtem minden percet. A szüneben izgatottan vártam a folytatást.

A második játékrész kezdetével a blancók játéa már nem volt olyan intenzív, sok eladott labdát és rossz indítást láthattunk. Az ötvenedik perc környékén újra elkezdtük a záporozást, de sajnos csak a meccs utolsó percében sikerült gólt szerezni, Lucas Vázquez tökéletesen zárta a mérkőzést.

Szerintem teljes egészében jó találkozót láthattunk, az egyetlen baj az volt, hogy sokat kellett várni a harmadik gólra. A cserék is jól játszottak, ha engem kérdeztek, JÓ VOLT EZ… Hala Madrid!

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply