Site icon Madridista.hu

132 millió euró a jövő klasszikusának megtalálására

Reinier Jesus leigazolásával a Real Madrid már 132 millió eurót költött annak érdekében, hogy megtalálják a jövő világsztárját.


A Blancók 30 millió eurót fizettek Reinier játékjogáért a Flamengónak, akinek átigazolása tegnap lett hivatalos.

Ez azt jelenti, hogy Juni Calafat és megfigyelő csapata olyan fiatal tehetségeket csábítottak Madridba, mint Rodrygo Goes (50 millió euró), Vinícius Júnior (45 millió euró), Reinier (30 millió euró), Marco Asensio (4 millió euró), Martin Ödegaard (3 millió euró) és Takefusa Kubo (ingyen).


Ödegaard: Az „új Lionel Messi” három millióért

2014 végén Európa legnagyobb klubjai versenyeztek a norvég Stromsgodset 16 esztendős középpályásáért, Martin Ödegaardért.

Volt próbajátékon a Bayern Münchennél, a Dortmundnál, a Liverpoolnál, a Manchester Citynél, az Arsenalnál és természetesen a Real Madridnál, ahová végül le is szerződött.

Néhányan az új norvég Messinek hívják, és néhány év kölcsön után most a Real Sociedadban bizonyítja lenyűgöző tehetségét.


Asensio: Azonnal berobbant

Egy évre kölcsönbe került az Espanyolhoz, majd a 2016/17-es idényt már a Real Madriddal kezdte meg és a cardiffi BL-döntőben gólt is szerzett.

A következő idényben tovább csillogott, és teljesítményének köszönhetően meghívót kapott a 2018-as világbajnoki keretébe, mielőtt Zinédine Zidane távozása után visszaesett volna teljesítménye.

Átigazolási díja 90 millió euróra nőtt, a Liverpool pedig 140 milliós ajánlatot tett érte, amit a Real Madrid elutasított. Most, az előszezon során súlyos sérülését követően a visszatérés küszöbén áll.


Vinícius: 45 millió euró

A Real Madrid meglepő húzást tett, amikor egy meglehetősen ismeretlen, 18 esztendős játékosért, Vinícius Júniorért 45 millió eurót fizetett. A Madridnak nem volt más választása, hisz a Manchester City és a PSG is vitte volna a brazil fenegyereket.

Az ifjú titán nem igazán találta meg számításait a Blancóknál, ám cselezőkészsége bizonyítja a benne rejlő potenciált.


Rodrygo: Újabb szélső 50 millióért

Egy évvel Vinícus érkezése után, Rodrygo Goes is megérkezett a Bernabéuba. Az 50 millió euró hatalmas összegnek számít egy fiatal játékosért, de ha beválik, a madridisták nem fognak abban kételkedni, hogy megérte-e az árát.

A Galatasaray elleni mesterhármasa, és az Atlético Madrid elleni büntetője madridi pályafutása kiemelkedő eseményei.


Kubo: A japán Messi

A Real Madridnak semmit nem kellett fizetnie azért a Takefusa Kubóért, aki a Barcelona akadémiáján nevelkedett. Jelenleg a Mallorcánál szerepel kölcsönben, ami hosszú távon rendkívül kifizetendő lehet.


És végül: Reinier

A Real Madrid legújabb brazil sztárja tegnap érkezett meg a Bernabéuba. Az „új Kaká” (ahogy Brazíliában hívják) 30 millióért érkezett, és először a Castillához kerül.


forrás: MARCA

Exit mobile version