Site icon Madridista.hu

Matracosok kontra Királyiak… Előzetes: Atlético Madrid – Real Madrid

atleti-v-rm

A válogatott szünet után szombat este egy igazi rangadót rendeznek a spanyol labdarúgó bajnokság 12. fordulójában. Ezúttal a Diego Simeone vezette Atlético Madriddal csap össze Zidane legénysége a Vicente Calderónban.

A Matracosok a bajnokság előző fordulójában a Real Sociedad vendégeként léptek pályára, ahol meglepetésre a baszkok két büntetőnek köszönhetően 2-0 arányban tudták felülmúlni Simeone tanítványait. A találkozó góljait Carlos Vela illetve Willian José szerezték.

A Real Madrid a legutóbbi fordulóban az újonc Leganes csapatát fogadta a Santiago Bernabéu stadionban. A Királyi Gárda magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. Az összecsapás első találatáig egészen a 38. percig kellett várni: Gareth Bale vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd a bal alsó sarokba helyezte azt. A félidő vége előtt a walesi támadó újfent bevette a kaput, ezúttal Morata passzát értékesítette. A 78. percben a nyáron visszatérő spanyol támadó, Álvaro Morata egy szólót követően lőtte a labdát a kapu bal oldalába, ezzel kialakítva a végeredményt.

Az Atlético jelenleg a tabella negyedik pozícióját foglalja el 21 megszerzett egységgel, valamint 25 lőtt góllal, amihez mindössze 8 kapott párosul. A kapott gólok tekintetében Simeone csapata kapta a második legkevesebb gólt (a legkevesebbet a Villareal, szám szerint 7 – a szerk.) az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésen. A Matracosok legeredményesebb játékosa Antoaine Griezmann, aki eddig hat alkalommal mattolta az ellenfelek kapusát (Valencia, Deportivo, Sporting Gijón 2x, Celta Vigo 2x). A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán Carrasco és Gameiro állnak 5-5 találattal.

A Real Madrid a tabella legfelső fokát tudhatja magáénak a megszerzett 27 pontnak köszönhetően. A Királyiak a lejátszot tizenegy bajnoki mérkőzésen 31 lőtt gólt jegyeztek, amihez 10 kapott párosul. A házi góllövőlista képzeletbeli dobogójának legfelső fokára Gareth Bale került fel. A walesi eddig 5 alkalommal mattolta az ellenfeleket. Mögötte Cristiano Ronaldo helyezkedik el szintén 5 találattal,  míg a dobogó alsó fokán Benzema szerepel a maga négy góljával.

A Real kapujában nagy valószínűséggel Keylor Navas fog szerepelni, aki sérülését követően ismét a csapat elsőszámú kapusának mondhatja magát. A védelem négyesének két szélén Dani Carvajal és Marcelo kaphatják meg a lehetőséget. A belsővédőpárost ezúttal a Varane-Ramos duó alkothatja. A madridiak csapatkapitánya sérülését követően először léphet pályára. A középpályán szintén lehet egy nagy visszatérő Luka Modric személyében, akire Kroos sérülését követően nagyobb feladat hárulhat. A horvát karmester mellett szerepet kaphat honfitársa, Mateo Kovacic is, aki minden alkalommal meghálálja Zidane bizalmát. A harmadik szereplő a középpályán Isco lehet. A támadó hármas pedig a BBC lehet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Kovacic, Isco – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Atlético Madrid – Real Madrid, La Liga 12. forduló
2016. november 19. 20:45
Tv:
Sport1
Helyszín: Madrid, Vicente Calderón

Exit mobile version