Site icon Madridista.hu

Kubo, akivel rendkívül elégedett a klub

És mások is, szinte az egész világ. Már ajánlatok is érkeztek a japán csodagyerekért.


A Real Madrid előszezonja szörnyűre sikeredett, az egyetlen pozitívum benne Takefusa Kubo lenyűgöző teljesítménye amivel már most számos klub figyelmét felkeltette, de a vezetőségnek esze ágában sincs megválni a friss tinitől.

A kezdetben mindenki azt hitte, hogy a Castillánál kezdi meg az előszezont az ifjú titán – de Zidane hívására az első csapattal készült a 2019/20-as idényre. Az edzőtáborban lenyűgöző teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően pedig folyamatos játéklehetőséget kapott Zizou-tól. Nem mellesleg tökéletes helyettesítője a sérült Asensiónak. Folyamatosan csereként szállt be a meccsekben, de akár 10 perc alatt képes volt hibátlanul játszani – 100%-os mutató a passzpontossága mellett.

Néhányan most is azt gondolják, hogy Kubo még most sem áll készen az első csapatnál való munkára, de a klubban mindenki pont ennek az ellenkezőjét gondolja. Az egyetlen dolog ami elválasztja Kubót az első csapattól az a három EU-n kívüli játékos akik Zidane számára fontosabbak. Vinícius Junior, Fede Valverde és Éder Militao. Közülük Valverdének már szeptemberben meglesz a spanyol állampolgársága, ennek értelmében érkezhet egy új EU-n kívüli tag.

Középpontban még Rodrygo is – aki szintén EU-n kívüli – de ő is hamar az első csapatnál találhatja magát.

Kubo önbizalma és szorgalma nagyon tetszik Florentino Péreznek. A marketing-lehetőségről nem beszélve, hisz a japán média rendkívül felkapta ezt a témát. Akár a padon ülve, akár csereként beállva felállásra készteti a szurkolókat. Éppen ezért gondolja mindenki azt, hogy amint megkapja Valverde a spanyol állampolgárságot – úgy Kubo rögtön csatlakozik az első csapathoz.

Számos ajánlat érkezett már a japán csodagyerekért; a Real Valladolid abban reménykedett, hogy Ronaldo Nazario és a Real Madrid jó kapcsolata segíti a kölcsönvételt, de tévedtek. Ez volt az első ajánlat-elutasítás a másik öt mellett.

Kubo esetében egyedülálló dolog az, hogy a Real Madrid mindig is ilyen játékosokat szeretett volna szerződtetni. Saját nevelésként mégjobban, de ez sosem sikerült. A japán tini Barcelonában való időtöltése rendkívül sokat segített a fejlődésében, játékstílusában – tulajdonságai megdöbbentően nőttek. Ezért is csodálja a Real Madrid a Barcelona utánpótlás-rendszerét.

Zidane a tegnapi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a játékos a Castillánál lesz – de az első csapattal edz.

Kezdjünk el játszani a gondolattal, hogy hamarosan az összes mérkőzésen részt fog venni az ifjú.


forrás: MARCA & AS

Exit mobile version