Site icon Madridista.hu

Benzema „CR7” módban

Karim Benzema az egyetlen olyan madridista akire nem lehet panasz Cristiano Ronaldo távozása óta.


A 34 esztendős portugál zseni távozott, miután 451 gólt szerzett 438 mérkőzésen – ez 1.29 gólt jelent meccsenként, ami a legjobb mutató a Real Madrid történelmében.

Noha Gareth Bale-re hárította Cristiano munkáját a Real Madrid, de a walesi támadó nem tudott megbirkózni a feladattal. Karim Benzema annál inkább, hisz az elmúlt 14 bajnokin 14 gólt szerzett március 10-e óta. Továbbra is Zidane első számú támadója.

Kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból

A francia zseni tavaly 30 góllal zárta a szezont, ami a második legjobb szezonjának számít. José Mourinho irányítása alatt a 2011/12-es szezonban 32 találatot jegyzett, nem volt messze tőle. Az idei szezont is jól kezdte, 4 találkozón 4 gólt szerzett és a mutatók is jól állnak: a gólátlaga 0.48, a Lyonban ez a mutató 0.45 volt.

A Real Madridban eltöltött 10 esztendő alatt Benzema az egyetlen játékos aki még mindig fantasztikus teljesítményt nyújt, még a „BBC” feloszlását követően is. Zidane korábban egyértelművé tette, hogy Benzema mögé fogja építeni a támadójátékot Eden Hazarddal kiegészítve.

A félelmetes duó

Luka Jovic érkezése sok alternatívát felvet a támadójátékkal kapcsolatban, de jelenleg nem jelent veszélyt a Benzemára. Zidane hajlandó arra, hogy mindkettejüket egyszerre használja, azonban a 4-4-3-as felállásban nem a szerb az első számú csatár.

Benzema teljes mértékben boldog, bízik Zidane-ban. Minden lehetőséget visszafizet, bizonyítja ezt az is, hogy a gólátlagát megduplázta az elmúlt időszakban.


forrás: MARCA

Exit mobile version