Site icon Madridista.hu

James Rodríguez – a nem kívánt sztártól egy galaktikus igazolásig

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane reacts during the Spanish League football match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla stadium in Valencia on November 8, 2020. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Elnyerte Zidane bizalmát, már kellemetlenség nélkül beszél róla a francia tréner is.


Tulajdonképpen James személyében egy új „Galaktikus” érkezett a Real Madridhoz, köszönhető ez a rendkívül jó teljesítményének, ami Zidane-nak is tetszik. Ráadásul ingyen.

Neymar leigazolása nem sikerült, ahogyan James és Bale eladása sem. Mindkét játékos kénytelen volt Madridban maradni, Zidane-t pedig a sérülések késztették, hogy a rendelkezésre álló játékosokból állítsa össze a kezdőcsapatot. Ez sikerült, nem véletlen nyilatkozta a következőt a mester a Levante elleni bajnoki után:

“Minőségi játékos volt mindig is. Semmi sem változott. Erőnlétből nem volt 100%-os, de küzdött és megmutatta, hogy milyen elkötelezett is. Kihajtotta magát, elégedettek vagyunk vele, mert mindent beleadott a meccsen. Most pihennünk kell és készülni a következő mérkőzésünkre.”

Sem az Atlético Madrid, sem pedig a Napoli nem tudta megszerezni a kolumbiait, ennek értelmében pedig a két év kölcsönt (Bayern München) követően Madridban maradt, és úgy tűnik, hogy nagyon fontos tagja lesz a csapatnak az idényben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy két bajnoki mérkőzésből mindkét alkalommal a kezdő tizenegy tagja volt, és nagyon jól játszott.

Kulcsfontosságú játékos lehet, ha továbbra is ezt a hozzáállást mutatja és jó kapcsolatot ápol Zizou-val.

James statisztikája

Ahogy a 2014-es világbajnokságon szárnyalt, úgy érkezett meg a Bernabéuba is. Nem véletlen, hogy időközben James mezei nagyon felkapottak lettek a Real Madrid hivatalos boltjaiban.

A kolumbiai középpályás és Zidane kapcsolata a Cardiff-i BL-döntő előtt szakadt meg teljesen, miután a francia kihagyta Jamest a keretből. Most úgy látszik, hogy ez már a múlté. Persze még nagyon az elején vagyunk, hisz két mérkőzésről beszélünk, negatív eredmények pedig még nem születtek amik igazán próbára tennék őt.

De a tények, első hazai amin esélyt kapott és több, mint 10 kilómétert futott, emellett 63 sikeres passzt teljesített. És kihozta azt Benzemából, amire Vinícius szélsőként nem volt képes.

Minden figyelem most a Bajnokok Ligájára irányul, ahol James ismét kezdő lehet. Miután a Cardiff-i BL-döntő után egyetlen ilyen találkozón sem lépett pályára, Zidane vele számolhat elsőként a PSG elleni nyitómérkőzésen.


forrás: MARCA

Exit mobile version