Site icon Madridista.hu

A Bernabéuban kerülhet sor az El Clásicóra

Biztonsági okokból, mivel a katalán fővárosban áll a bál.


Október 26-án kerül sor a szezon első El Clásicójára, azonban tíz nappal a legnagyobb derbi előtt nem biztos a mérkőzés helyszíne, ugyanis a spanyol bajnokság (LaLiga) helyszínváltoztatást kér.

Hétfő óta igazi botrány van a katalán fővárosban, ugyanis a spanyol legfelsőbb bíróság kilenctől tizenhárom évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a 2017-es katalán függetlenséget kikiáltó politikusokat. Az ezen döntés ellen tiltakozó csoportok utakat, városrészeket – illetve a város repülőterét is lezárták, a hangulat pedig továbbra sem csillapodik, az idő elteltével csak nő.

Ennek következtében a liga nem tartja biztonságosnak a Camp Nout, mivel a Real Madrid játékosai komoly veszélybe kerülhetnek, illetve a találkozó előreláthatatlan következményekkel járhat. A LaLiga kérelmezte, hogy a mérkőzést a Santiago Bernabéuban játssza le a két csapat.

A mérkőzés 13:00 órakor kezdődik, tehát a Madrid-játékosoknak már egy nappal a mérkőzés előtt meg kell szállniuk a városban, amivel komoly célpontokká válhatnak. A liga nem tudja garantálni Madridisták biztonságát, ezért kérvényezte az összecsapás helyszínének megcserélését.

Frissítve: A MARCA információ szerint a Barcelona elutasította a helyszínváltoztatást, miközben a Real Madrid azon véleményen van, hogy ha ilyen biztonsági kockázatok vannak, akkor halasszák el az egész találkozót, és tegyék át másik időpontra.

A két klub hétfőig dönthet a mérkőzésről.


forrás: MARCA

Exit mobile version