Site icon Madridista.hu

Krízisből az ezüstig

Hatalmas a változás három hónap alatt.


Nem is olyan régen volt az, hogy Zinédine Zidane visszatérése kudarcra van ítélve, ám három hónap elteltével a krízisből kijutva nyert trófeát a Real Madrid.

Zidane felfedezett egy rendszert, amely működik a jelenlegi játékosaival, és ezt az eredmények bizonyítják.

A francia szakember hite sosem hagyott alább, keményen dolgozott akkor is amikor Párizsban (PSG), vagy épp Madridban (Club Brugge) produkáltak kritikán aluli teljesítményt.

A büntetőpárbaj megnyerése jelentette tegnap Florentino Pérez 26. trófeáját, érdekesség, hogy az elnök úr 10-et ebből Zidane irányítása alatt szerzett.

Az Atlético Madrid, és Valencia legyőzésével a Real Madrid nagy hittel tér vissza Spanyolországba.

A kihívásokkal teli bajnokság, illetve a Manchester Cityvel való találkozás a BL-ben még hátravan, de a Real Madrid nyugodt. Nem veszítettek mérkőzést október 19-e óta, amikor a Mallorcától kaptak ki. Azóta 11 győzelem, és 5 döntetlen áll a csapat neve mellett.

A játékstílus, és rendszer világossá vált, a védelem javult, és nincs válsághelyzet, ami Zidane kezdeti távozásánál kezdőtt előjönni.

Ezt a helyzetet leváltotta a hit, és a javulás, és a tegnapi Szuperkupa-győzelem. Ez Zidane, és csapata munkájának első édes gyümölcse.


forrás: MARCA

Exit mobile version