Site icon Madridista.hu

Problémák az Unionistas stadionja körül

Az Unionistas de Salamanca stadionja jelenleg nem alkalmas TV-s mérkőzések közvetítésére, de az intézkedések már elindultak.


Az Unionistas de Salamanca képviselői holnap találkoznak a helyi városi önkormányzattal, hogy engedélyt kérjenek a Real Madrid elleni (Király-kupa) mérkőzésen szükséges világítási rendszer beépítésére. Hírek szerint az önkormányzat ennek semmi akadályát sem látja, de további intézkedések szükségesek a mérkőzés lejátszásához, főszerepben a biztonsági intézkedések.

A világítási rendszer 70 ezer euróba kerülne, de a harmadosztályú klub álláspontja ismert: mindenképp saját stadionjukban szeretnék lejátszani a találkozót, csak akkor hajlandóak máshol, ha az önkormányzat nem adja meg a szükséges engedélyeket.

A Spanyol Labdarúgó-Szövetség (RFEF) egyébként beleegyezett, hogy a Pistas de Helmántico nevű stadionban kerüljön megrendezésre a találkozó, amennyiben sikerül megoldani a világítási rendszert. Más esetben kizárólag a Santiago Bernabébu jöhet szóba, amit a Real Madrid fel is ajánlott.

A forrás szerint a Real Madrid vezetősége a sorsolás napján megkereste az Unionistas vezetőit, hogy mindenben támogatják a kis csapatot, és ennek értelmében a Bernabéuban való játékot is felajánlották. Mindezt úgy, hogy a meccsből befolyt összeg a harmadosztályú klub kasszájába kerülne.

Az Unionistas ezt az ajánlatot még nem fogadta el, várják az önkormányzat válaszát, hisz mindenképp hazai környezetben szeretnének pályára lépni.

A városban van még egy stadion, ami a Salamanca CF birtokában áll, de a beszámoló szerint a két klub közötti viszony közel sem barátságos, így a 18 ezer férőhelyes létesítménynek már búcsút is intettek. Így csupán a fent említett két lehetőség maradt: amennyiben engedélyt kapnak a világítási rendszerre, akkor marad az otthoni meccs, másodlagosan mindenképpen csak a Bernabéu jöhet szóba.

Két lehetőség: Las Pistas vagy Santiago Bernabéu.


forrás: AS

Exit mobile version