Site icon Madridista.hu

Kérdések Hazard visszatérésével kapcsolatban

Eden Hazard készen áll arra, hogy hétvégén visszatérjen a pályára, azonban ez sok kérdőjelet jelent Zidane számára.


A belga klasszis hétvégén, a Celta Vigo elleni bajnokin egész biztosan pályára fog lépni november 26-ai sérülése óta először. Hazard sérülése előtt már jól játszott a Real Sociedad és a PSG ellen is, a mostani visszatérése komoly kérdéseket vethet fel Zinédine Zidane fejében, hisz a belga szélső távollétében is remekül teljesítenek a Blancók.

Tehát Hazard visszatérése milyen hatással lesz a csapatra?

Zidane három formációt is kipróbált Hazard távollétében, egész pontosan a 4-5-1-et, a 4-3-3-at és a 4-4-2-öt is. Mindhárom lehetőség tökéletesen illik a belga sztárhoz, tehát probléma nélkül játszhatna bármelyikben. A legvalószínűbb megoldás, hogy Zidane továbbra is a megszokott 4-3-3-as felállást fogja alkalmazni, ahol Hazard a bal szélen foglal majd helyet.

A 4-5-1 és a 4-3-3-as felállás esetén Vinícius szenvedheti meg legjobban belga kollégája visszatérését, ugyanis legtöbbször ő játszott a helyén, de például Gareth Bale is kevesebb játéklehetőséghez juthat.

A 4-4-2-es felállásban Hazard valószínűleg Benzema mellett lenne csatár. Zizou szereti, ha a szélsői védekezésből is kiveszik a részüket, így a jobb oldalon egy olyan játékos kaphat szerepet, aki jobban ért a védekezéshez, hogy egyensúlyt tartson fenn a csapatban.

A másik kétség Hazard és Isco egy csapatban való szerepeltetése. Talán az Osasuna elleni meccs már ennek a kísérletezése volt, bár az biztosabb, hogy a két játékos a 4-4-2-es felállásban lép pályára együtt, ahol a rombusz alakú középpályán Casemiro látná el a védekezési feladatokat.


forrás: MARCA

Exit mobile version