Site icon Madridista.hu

Zidane keresi Benzema ideális társát

A francia tréner sok játékost próbált már ki, mint Karim Benzema megfelelő társa a csatársorban. De végül ki lesz az első számú?


Karim Benzema az a játékos, aki érinthetetlen a Real Madrid támadósorában, de Zidane azon van, hogy megkeresse a francia ideális társát.

2019. március 16. óta Benzema több mérkőzést játszott, mint bárki más a csapatban (44), de többször is volt kezdő (41, egyébként Varane is), és ő szerezte a legtöbb gólt is (26).

De ő tartja a gólpasszok számát is, szám szerint tizenkét asszisztot osztott ki, illetve neki volt a legtöbb kapura lövése: 72.

Zidane visszatérése óta Benzema a csapat góljainak 28,8%-át szerezte (90-ből 26-ot), bár február elseje óta nem talált be, tehát a francia csatár 2020-ban mindössze két gólt szerzett.

Az előszezon során Zidane egy hármas támadósorba rakta Marco Asensiót, majd jött az a Hazard, aki fitneszproblémákkal küzdött. A belga 15 meccsben vállalt szerepet, Zizou pedig több opciót is kipróbált.

Gareth Bale a Celta Vigo, Real Valladolid és Villarreal volt Benzema társa, de ő sem vált be, hisz nagyon rossz formába került. 26 mérkőzésen mindössze szerény négy gólt szerzett.

Aztán jött Rodrygo, gólt lőtt az Osasuna ellen, és mesterhármast szerzett a Galatasaray ellen. Az ifjú brazil 18 meccs alatt hét gólt szerzett, 11 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, de utoljára január 26-án, a Valladolid ellen került keretbe.

Vinícius úgy tűnik, hogy jól működik: 30 mérkőzésből 13 alkalommal volt kezdő.

Leginkább Jovic esete az aggasztó, aki a tavalyi szezonban 22 gólt lőtt, de ebben az idényben mindössze kétszer talált be, ezt 24 mérkőzésen – ebből nyolcszor volt a kezdőcsapat tagja.


A rejtély

Eközben Mariano Díaz egyetlen percet játszott az El Clásicón, és első labdaérintéséből gólt szerzett. Zidane kihagyta a meccsből Jovicot, és Marianóhoz ragaszkodott, amit szerintünk nem is bánt meg.

Lucas Vázquez is egy olyan játékos, akire Zizou sokat támaszkodik – mivel hosszú sérülése ellenére 27 mérkőzésen kapott lehetőséget. A Real Madrid vasárnap a Betisszel ellen lép pályára, és az egyik legérdekesebb kérdés az, hogy ki lesz Benzema társa a csatársorban.

Mariano volt az, aki lezárta a Blancók győzelmét a Clásicón, de Jovicot a klub egyik legfontosabb játékosának tartják a jövőre nézve.


forrás: MARCA

Exit mobile version