Site icon Madridista.hu

Pochettino jöhet Raúl helyett, ha Zidane távozik

Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino gestures during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Sheffield United at Tottenham Hotspur Stadium in London, on November 9, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Az argentin szakember korábban már majdnem aláírt.


Több ízben boncolgattuk már mi is, hogy a Real Madrid jelenleg nagyon nehéz időszakot él át, és sokan meg is kérdőjelezik azt, hogy Zinédine Zidane a megfelelő ember-e arra, hogy a Blancók kispadján üljön.

A csapat tegnapi veresége már az ötödik az elmúlt tizenhat mérkőzés során, ez pedig hatalmas problémát jelent Zidane jövőjére nézve.

Ugyan Zidane neve jóval nagyobb, mint a legtöbb edzőjelöltnek aki a Blancókat irányította, és ha a helyzet nem javul akkor a Real Madrid új tréner után néz. Zidane kirúgása a legutolsó dolog, amit a klub tenni szeretne, tekintettel arra, hogy a francia tréner mennyire szereti a szurkolókat. Jelenleg két név van azon a bizonyos listán, akik jelöltek Zidane helyére: Mauricio Pochettino és Raúl.

Pochettinót ideális jelöltnek tartják, és az argentin szakember korábban nagyon közel állt ahhoz, hogy Rafa Benítezt váltsa a kispadon. Ez meg is történt volna, de Daniel Levy (a Tottenham elnöke – szerk.) nem volt hajlandó aláírni Mr. Pochettino távozási szándékát.

Pochettino sosem rejtette el azon vágyát, hogy a Real Madridot irányítsa, és a szerződés feltételei sem jelentenek problémát, mivel már sokszor esett szó erről. Eddig még nem sikerült kapcsolatba lépni a szakemberrel, azonban ez nem probléma, hisz mindkét fél jól ismeri egymást.

A másik lehetőség maga a klublegenda, Raúl Gonzalez, de a vezetőség nem igazán szeretné, hogy ilyen hamar kerüljön az első csapat élére. Raúl mindenkinél jobban ismeri a klubot és a Real Madrid hierarchiáját, így nem is kérdés, hogy ő egyszer bizony vezetőedző lesz az első keretnél is.

Zidane azonban pont tegnap tette világossá, hogy nem mond le, ezért a klubnak kell megtennie az első lépést, amennyiben ők is szükségesnek látják a váltást. A csapat egyelőre kitart Zizou mellett, és úgy gondolják, hogy képesek megváltoztatni a jelenlegi helyzetet.

A dolgok azonban nem lesznek egyszerűek a francia számára: hétvégén jön a Sevilla elleni idegenbeli mérkőzés, ezután következik a Borussia Mönchengladbach elleni BL-mérkőzés, ami sorsdöntő lesz, hisz ezen múlik a továbbjutás.

Ha ez még nem lenne elég, ezután jön a madridi derbi az Atlético Madrid ellen.


forrás: MARCA

Exit mobile version