Site icon Madridista.hu

Elégedettek lehetünk?- Vélemény a tegnapi mérkőzésről

EBE 8 Eibar - Na snímke tretí sprava chorvátsky stredopoliar Madridu Luka Modriè oslavuje svoj gól a druhý mužstva v zápase 14. kola španielskej La Ligy vo futbale SD Eibar - Real Madrid (1:3) v nede¾u 20. decembra 2020. FOTO TASR/AP Real Madrid's Luka Modric, third right, celebrates with teammates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between Eibar and Real Madrid, at Ipurua stadium, in Eibar, northern Spain, Sunday, Dec. 20, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

A Real Madrid tegnap idegenben győzte le az Eibar csapatát. A cikkben a személyes véleményem lesz olvasható, amennyiben szeretnétek valamivel kiegészíteni, üzenjetek nekünk a már megszokott platformokon! 


1-3… Végre egy olyan mérkőzés, amivel határozottan elégedett voltam. Nyilván voltak kis hibák, de ez normális. A meccs első helyzetét mégis a hazaiak dolgozták ki. Egyből az első percben jött a beadás a blacók kapuja elé, de Ramos tökéletes helyezkedéssel elfejelte a labdát. Itt jegyezném meg,m hogy a kapitány visszatérése óta a védelem szervezettsége szinte tökéletes lett.

A mentésből jött Benzema egyszemélyes ellentámadása, amit szintén hárítani tudtak a védők. A következő támadás során már nem voltak ilyen szerencsések. A 6. percben Rodrygo beadása után a francia támadó betalált az Eibar kapujába.

Benzema a kihagyás óta tökéletesn teljesít. Meg kell hagyni, az elmúlt pár évben voltak mérkőzései, ahol nem éppen a legjobb formáját mutatta. Szeretném kiemelni Modrić játékát is, aki szintén félistenként teljesít. A kifogyhatatlan kreativitása szinte hibátlan indításokat eredményez. Ezért is történhetett az, hogy a számtalan helyzet után végül ő lőtte a második gólt

A 28. percben egy eladott labdából gyönyörű gólt szerzett az Eibar támadója, Garcia Kike. Courtois nem nagyon tudott mit kezdeni a lövéssel, bár szerintem nincs kapus aki ezt könnyű szerrel kivédte volna. Inkább a rontott passzok mennyiségén kéne kicsit javítani…

Körül belül tíz perccel ezután jött is a válasz, Benzema ismét betalált a kapuba, de sajnos nem ismerték el, mivel a passz pillanatában lesen állt. Az állás tehát továbbra is 1-2 maradt. Eltelt az első félidő, a madridiak kitűnően játszottak, én élvezettel követtem minden percet. A szüneben izgatottan vártam a folytatást.

A második játékrész kezdetével a blancók játéa már nem volt olyan intenzív, sok eladott labdát és rossz indítást láthattunk. Az ötvenedik perc környékén újra elkezdtük a záporozást, de sajnos csak a meccs utolsó percében sikerült gólt szerezni, Lucas Vázquez tökéletesen zárta a mérkőzést.

Szerintem teljes egészében jó találkozót láthattunk, az egyetlen baj az volt, hogy sokat kellett várni a harmadik gólra. A cserék is jól játszottak, ha engem kérdeztek, JÓ VOLT EZ… Hala Madrid!

Exit mobile version