Site icon Madridista.hu

El Clásico: A csapat biztonsági háló nélkül fogadja a Barcát

A csapat borzalmas heteken van túl, ennek fényében a vasárnapi csúcstalálkozó sem néz ki valami jól.


A téli szünet után nagyon jól folytatta útját a Real Madrid, hisz egy húsz meccses veretlenségi sorozatot is beállítottak. Most, néhány héttel később, a Blancók biztonsági háló nélkül várják a Barcelonát a szezon talán legfontosabb mérkőzésén.

Zidane figyelte, hogy csapatát sújtják a sérülések és az eredmények is későn jönnek – szemben azzal a Barcával, akiknél szintén ez történt – mégis a tabella első helyét foglalják el.

A Real Madrid tisztában van azzal, hogy vasárnap csak a győzelem elfogadható. Rossz eredmény esetén az egész szezon megpecsételődik, de mondhatjuk úgy is, hogy elúszik.

Zidane fiai szerdán 2-1-es vereséget szenvedtek a Manchester Citytől a BL-ben, a múlt pedig önmagát ismétli. Egy évvel ezelőtt ugyanez történt, csak akkor az Ajax focizott le minket.

A szükséges két gól megszerzése rendkívül nehéz feladat lesz az Etihad stadionban – egy olyan Real Madrid számára, akik a szezon egészében a védelemre támaszkodtak. És mivel ez a szilárdság most kezd kibontakozni, komoly félelmek vannak a Bernabéu környékén.

Zidane munkája február 6-án kezdett elromlani, amikor a Real Sociedad aratott 4-3-as győzelmet a Bernabéuban. Ha nem lett volna elég az az érzés, hogy a klub saját játékosa (Martin Ödegaard) vezérletével történt ez, az eredmény teljesen igazolja a csapat rossz teljesítményét.

Döntetlen a Celta ellen, vereség a Levantétől.

A Barcánál sem tűnt túl rózsásnak a helyzet, azonban úgy tűnik, hogy Quique Setien ezeket a problémákat orvosolta. Két héttel ezelőtt még ez sem így nézett ki.

Sergio Ramos – mint tudjuk – piros lapot kapott a City elleni meccsen, a kapitány azonban szólt pár szót az öltözőben a csúcstalálkozó előtt:

„Egy nehéz este után csak két opciót látok: Megelégedhetünk a tegnapi vereséggel, vagy megkezdhetjük a munkát a vasárnapi győzelemre. Én az utóbbit választom. A fejem és a szívem mára Clásicón van.”


forrás: MARCA

Exit mobile version