Site icon Madridista.hu

Real Madrid – Alavés 3:2 videós összefoglaló

Real Madrid - Alaves 3:2

Real Madrid - Alaves 3:2

Real Madrid – Alavés 3:2

LaLiga 7. forduló

Góllövők: Lucas (1.), Mbappé (40.), Rodrygo (48.); ill. Benavidez (85.), Garcia (86.)

A 2024. szeptember 24-én megrendezett Real Madrid – Alavés mérkőzés a LaLiga szezon egyik legizgalmasabb találkozója volt. A Santiago Bernabéu stadionban lejátszott mérkőzésen a hazai csapat 3-2 arányban győzedelmeskedett, de a végeredmény nem tükrözi teljesen a mérkőzés drámai fordulatait.

Mérkőzés összefoglaló

A mérkőzés már az első percben izgalmasan kezdődött, amikor Lucas Vázquez megszerezte a vezetést a Real Madrid számára. A 40. percben Kylian Mbappé növelte az előnyt, miután egy szép összjátékot követően betalált. A második félidő elején Rodrygo is betalált, így a Real Madrid már 3-0-ra vezetett.
Azonban az Alavés nem adta fel, és az utolsó percekben két gyors góllal visszajött a mérkőzésbe. Carlos Benavidez és Kike találatai azonban már nem voltak elegendőek ahhoz, hogy megfordítsák a mérkőzést.

Statisztikák és érdekességek

A mérkőzés statisztikái is jól mutatják a Real Madrid dominanciáját. A hazai csapat 71%-os labdabirtoklással zárta a mérkőzést, és 11 lövést küldött kapura, míg az Alavés 10 lövéssel próbálkozott. A Real Madrid játékosai közül Mbappé és Rodrygo voltak a legaktívabbak, míg az Alavés részéről Benavidez és Kike emelkedtek ki.

Összegzés

A Real Madrid győzelme fontos három pontot jelentett a csapat számára, amely így továbbra is szorosan követi a tabella élén álló Barcelonát.

Exit mobile version