Site icon Madridista.hu

Zidane: „Örülünk, hogy a döntőben vagyunk, készen állunk a győzelemre”

A Real Madrid holnap lép pályára a Spanyol Szuperkupa döntőjében, ahol az Atlético Madrid lesz az ellenfelük. Íme Zinédine Zidane gondolatai az ominózus találkozó előtt:


“A közvetített üzenetünkön nem változtatunk soha. Tudjuk, hogy mi a meccs tétje. Örülünk neki, hogy itt lehetünk a döntőben, és felkészültek vagyunk, szeretnénk nagyszerű meccset játszani, és nyerni. Engem csak ez foglalkoztat, semmi más. Mindent bele fogunk adni, mert erre van szükségünk ahhoz, ha nyerni szeretnénk”.

“Igaz, hogy ez egy döntő, de ez nem változtat semmit a hozzáállásunkon, mert mindig a győzelemért játszunk. Ez a klub vérében van. A Real Madrid egy nagy klub, és az ilyen meccsekért élünk. Fontos meccs lesz a holnapi, mert egy trófea a tét. Minden meccs más, mint a többi. Az Atlético ellen nyertünk már korábban, és veszítettünk is. Holnap döntőt játszunk ellenük, és ez is más meccs lesz, mint az eddigiek”.

Második ciklusa a Real Madrid élén
“Szerintem jobban dolgozok, és fejlődök a csapat élén. Nem csak edzőként, hanem emberként is, mert tanulunk a különböző helyzetekből és a körülöttünk lévő emberektől. Szeretem meghallgatni az embereket, akik velem dolgoznak, mert ez segít nekem a szakmai és személyes fejlődésben is. Szeretem a munkámat. Erős maradok, és bízok abban, amit csinálok. Nagyon jó stáb dolgozik itt, és szeretnénk újra örömöt szerezni a szurkolóinknak”.

“Sok éve Spanyolországban élek már, és öröm számomra, hogy ebben az országban lehetek. Az emberek szeretik a labdarúgást és az életet. Szerencsés vagyok, hogy Spanyolországban élhetek”.

Felállás
“Azt nem fogom megosztani veletek, hogy hogyan fogunk holnap kiállni. Mindig is azt mondtam, hogy nem az számít a meccseken, hogy milyen rendszerben áll fel a csapat, hanem az, hogy mit mutatunk a pályán. Néha alkalmazunk egy rendszert, az újságok pedig azt írják, hogy nem is úgy játszottunk, hanem más felállásban. Ha 4-3-3-ban küldöm pályára a játékosokat, azt írják, hogy 4-4-2-ben játszottunk. Mindenki másképp értelmezheti ezt”.

Az új Szuperkupa rendszer
“Nincs sok véleményem róla. A labdarúgó szövetség úgy döntött, hogy így rendezik meg a tornát, és ezt el kell fogadnunk. Szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk a másik három csapat között a tornán, és szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget. Minden tornát meg akarunk nyerni, amiben játszunk. A győzelemért jöttünk”.

Joao Felix
“Semmi kétségem felőle, hogy ő a jövő egyik nagy játékosa, ahogyan a jelené is. Azt nem tudom, hogy a világ legjobb játékosai között ott van-e most, erről mindenkinek lehet más véleménye, de szerintem az Atlético Madrid azért igazolta őt le, mert az övé a jövő”.

Jó momentumban van a csapat
“Nincsen titkos recept, soha nem is lesz. Ha elvesztünk két meccset, megint az elejétől kezdődik minden… Nekünk csak arra kell összpontosítanunk, hogy jól dolgozzunk, és ezt is tesszük. Nagyon hiszek ebben a keretben. A legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, és ezt mindig bizonyítanunk kell a pályán”.

A Barcelona – Atlético elődöntő
“Úgy tűnt, hogy a Barcelona fogja megnyerni a meccset, aztán a végén mégsem így alakult. Az Atlético az utolsó percig küzd, és megfordították a meccset. Ilyen a labdarúgás, a meccs lefújásáig bármi megtörténhet. Az Atlético egy nagyon erős csapat, és tudjuk jól, hogy mire számíthatunk a holnapi döntőn”.


[via madridom]

Exit mobile version