Courtois Európa legjobbja

Beérte Manuel Neuert, kevesebb mérkőzéssel.


A tegnapi mérkőzésen úgy tűnt, hogy az Espanyol nem tud érvényesülni a Real Madrid ellen. Azonban az igazság az, hogy a barcelonai csapatnak sikerült néhány veszélyes helyzetet kialakítania, de Thibaut Courtois minden alkalommal hárította a támadásokat.

Raúl de Tomas volt az Espanyol legveszélyesebb játékosa. Az egykori Real Madrid játékos komoly gondokat okozott a belga óriásnak.

Azzal, hogy Courtois kapuja üres maradt: immáron 15 mérkőzésen nem sikerült gólt rúgni neki, az összes (29) pályára lépéséből.

Ez őt az európai toplistások közé helyezi, bajnokság szempontból. Jelenleg Manuel Neuerral van egy szinten, de a Bundesliga már véget ért. A belga hálóőrnek még hat mérkőzés áll rendelkezésére, hogy fentebb lépjen azon a bizonyos létrán.

A belga válogatott kulcsfontosságú szereplő lett a Blancók számára, 2018-as énjére emlékeztet minket. A bajnokságban Jan Oblakot is maga mögé utasította, és első helyen áll a Zamora-díjért.

Courtois 29 mérkőzésen 18 alkalommal nem kapott gólt, tehát az átlaga 0,62. Oblak rekordja 31 mérkőzésen 22 gól, 0,71 átlaggal.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply