Site icon Madridista.hu

Mit kell tennie Zidane-nak?

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane reacts during the Spanish League football match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla stadium in Valencia on November 8, 2020. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Inkonzisztens teljesítmények vannak jelen a csapat idei idényében. Zidane feladata, hogy megtalálja a helyes utat, és kihozza a maximumot mindenből és mindenkiből. A MARCA összefoglalója következik.


Toni Kroos nemrég azt mondta a MARCA-nak, hogy szerinte Zidane megtalálja a megoldást a Real Madrid problémáira. A Blancók eléggé változatos, de többségében rossz eredményeket értek el az idei idényben – annak ellenére -, hogy győzelmet szereztek a Barcelona és az Inter ellen: vereség következett a Cádiz és a Shakhtar Donetsk ellen, valamint csúnya volt a Villarreal elleni végeredmény is.

Tehát, ha Kroos jóslata igaz, akkor mit is kell tennie a francia trénernek?

Védelem Ramos nélkül

Sergio Ramos sérülést szenvedett a válogatottban, ezért legalább három mérkőzésig nem áll Zizou rendelkezésére. Ami a helyettesítést illeti: Militao csak most tért vissza az edzéshez, miután végre negatív eredményt hozott a COVID-19 tesztje. Varane pályára lépése szintén kétséges, de jó hír, hogy Carvajal és Nacho visszatérnek.

Meg kell találnia Valverde helyettesítőjét

Nincs sok olyan játékos a Real Madrid keretében, mint Fede Valverde. Természetesen nem mindig tud pályára lépni, és pihenésre is van szükség. Martin Ödegaard tökéletes helyettesítője az uruguayi középpályásnak, ráadásul már ő is bevethető állapotban van.

Kihozni a legtöbbet Iscóból és Marcelóból

Egyikük sem mondhatja el magáról, hogy rendszeres játéklehetőséget kap ebben a szezonban. Teljesítményük változó, és bármely csapat számára problémát okozhatnak.

Meg kell találnia a védelem intenzitását

A Blancók védelme kulcsszerepet játszott az elmúlt idényben, ennek is volt köszönhető többségében a bajnoki cím megszerzése. Thibaut Courtois megtartott formáját, de sokan mások nem. Zidane csapata rendszeresen gólt kap, és ide sorolhatjuk a büntetőket illetve öngólokat is. Október 3-a az utolsó olyan dátum, amikor a csapat nem kapott gólt.

A Dí Sefanónak erődnek kell lennie

A csapat hazai formája volt az az elmúlt idényben, ami pontokat adott a bajnoki trófea megszerzéséhez. Az idei idényben hazai pályán történt a Cádiz és a Shakhtar elleni vereség is.

Benzemának partnert kell keresni

Gyenge kezdés után Benzema megtalálta a megfelelő ritmust a kapu előtt. A francia az elmúlt négy meccsén öt gólt szerzett, de még mindig nincs megfelelő társa a támadó szekcióban. Vinícius ugyan jól kezdett, három gólt is szerzett, de Hazard visszatérésével ő is a padra került. A csapatból még Valverde és Ramos szerzett gólokat, fejenként hármat-hármat. Jovic és Mariano még nem talált be.

Hazard

A pozitív koronavírus tesztje előtt nagyon ígéretesnek tűnt a belga klasszis teljesítménye, sérülését követően újra legjobb formájában játszott. Nem valószínű, hogy a Chelsea korábbi kiválósága szerephez jut a Villarreal elleni mérkőzésen, de Zidane bízik abban, hogy a jövőben kitudja maxolni a belgát.

Gondolkodni kell azon a „B” terven

Zidane talán a legváltozatosabb edző. Szereti forgatni a keretet, de sok játékosa ennek ellenére nem játszik jól. Ide vehetjük Iscót, Marcelót, Rodrygót és Asensiót is.

Varane helyreállítása

A francia játékos hibái komoly következményeket vontak maguk után, például a Manchester City elleni találkozót. A Valencia elleni öngólja újabb hibapont, ezért Zizounak meg kell találnia honfitársa megszokott, legjobb formáját.


forrás: MARCA

Exit mobile version