Mit kell tennie Zidane-nak?

Inkonzisztens teljesítmények vannak jelen a csapat idei idényében. Zidane feladata, hogy megtalálja a helyes utat, és kihozza a maximumot mindenből és mindenkiből. A MARCA összefoglalója következik.


Toni Kroos nemrég azt mondta a MARCA-nak, hogy szerinte Zidane megtalálja a megoldást a Real Madrid problémáira. A Blancók eléggé változatos, de többségében rossz eredményeket értek el az idei idényben – annak ellenére -, hogy győzelmet szereztek a Barcelona és az Inter ellen: vereség következett a Cádiz és a Shakhtar Donetsk ellen, valamint csúnya volt a Villarreal elleni végeredmény is.

Tehát, ha Kroos jóslata igaz, akkor mit is kell tennie a francia trénernek?

Védelem Ramos nélkül

Sergio Ramos sérülést szenvedett a válogatottban, ezért legalább három mérkőzésig nem áll Zizou rendelkezésére. Ami a helyettesítést illeti: Militao csak most tért vissza az edzéshez, miután végre negatív eredményt hozott a COVID-19 tesztje. Varane pályára lépése szintén kétséges, de jó hír, hogy Carvajal és Nacho visszatérnek.

Meg kell találnia Valverde helyettesítőjét

Nincs sok olyan játékos a Real Madrid keretében, mint Fede Valverde. Természetesen nem mindig tud pályára lépni, és pihenésre is van szükség. Martin Ödegaard tökéletes helyettesítője az uruguayi középpályásnak, ráadásul már ő is bevethető állapotban van.

Kihozni a legtöbbet Iscóból és Marcelóból

Egyikük sem mondhatja el magáról, hogy rendszeres játéklehetőséget kap ebben a szezonban. Teljesítményük változó, és bármely csapat számára problémát okozhatnak.

Meg kell találnia a védelem intenzitását

A Blancók védelme kulcsszerepet játszott az elmúlt idényben, ennek is volt köszönhető többségében a bajnoki cím megszerzése. Thibaut Courtois megtartott formáját, de sokan mások nem. Zidane csapata rendszeresen gólt kap, és ide sorolhatjuk a büntetőket illetve öngólokat is. Október 3-a az utolsó olyan dátum, amikor a csapat nem kapott gólt.

A Dí Sefanónak erődnek kell lennie

A csapat hazai formája volt az az elmúlt idényben, ami pontokat adott a bajnoki trófea megszerzéséhez. Az idei idényben hazai pályán történt a Cádiz és a Shakhtar elleni vereség is.

Benzemának partnert kell keresni

Gyenge kezdés után Benzema megtalálta a megfelelő ritmust a kapu előtt. A francia az elmúlt négy meccsén öt gólt szerzett, de még mindig nincs megfelelő társa a támadó szekcióban. Vinícius ugyan jól kezdett, három gólt is szerzett, de Hazard visszatérésével ő is a padra került. A csapatból még Valverde és Ramos szerzett gólokat, fejenként hármat-hármat. Jovic és Mariano még nem talált be.

Hazard

A pozitív koronavírus tesztje előtt nagyon ígéretesnek tűnt a belga klasszis teljesítménye, sérülését követően újra legjobb formájában játszott. Nem valószínű, hogy a Chelsea korábbi kiválósága szerephez jut a Villarreal elleni mérkőzésen, de Zidane bízik abban, hogy a jövőben kitudja maxolni a belgát.

Gondolkodni kell azon a „B” terven

Zidane talán a legváltozatosabb edző. Szereti forgatni a keretet, de sok játékosa ennek ellenére nem játszik jól. Ide vehetjük Iscót, Marcelót, Rodrygót és Asensiót is.

Varane helyreállítása

A francia játékos hibái komoly következményeket vontak maguk után, például a Manchester City elleni találkozót. A Valencia elleni öngólja újabb hibapont, ezért Zizounak meg kell találnia honfitársa megszokott, legjobb formáját.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Nemzetek Ligája után
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply