Edzőközpont

A Ciudad Real Madrid, avagy Real Madrid City

A világ legjobb, és legnagyobb edzőközpontja

Üdvözlünk mindenkit a Real Madrid Cityben, a világ legnagyobb edzőközpontjában, amit futballklub valaha is épített. De ez sokkal több annál: otthon a szurkolóknak, otthon a klub számára a 21. században. Ez az a hely, ahol minden álom valóra válik. A látványos, 120 hektáros terület helyet biztosít a szakemberek és rajongók számára is. Üdvözlünk mindenkit a városban, amely a Real Madrid és a szurkolók szimbóluma.

2005. szeptember 30-án hivatalosan is megnyílt a Real Madrid City, a legnagyobb sportkomplexum amit labdarúgócsapat valaha is épített. A projektet Carlos Lamela építész tervezte, illetve Emilio Butragueno volt ott a központ felavatásán.

A komplexum egy nagyon különleges helyen található, amely Madrid legígéretesebb városfejlesztései területe, közel a Barajas repülőtérhez – egész pontosan a 4-es terminálhoz, amit a létesítmény felavatásakor nyitottak meg. A Valdebebas Park területe körülbelül 1067 hektár.

A komplexum területe 120 hektár, tízszer nagyobb, mint a régi Real Madrid edzőközpont, 40-szer nagyobb, mint a Santiago Bernabéu, tizenötször nagyobb, mint a Moszkvai Vörös tér, 2,7-szer nagyobb, mint a Vatikán, és 1,6-szor nagyobb, mint a pekingi tiltott város.

Panorámás kilátás a Ciudad Real Madrid pályájára

A hatalmas, T alakú épület nagyjából 9000 négyzetméterén megtalálhatóak az öltözők, edzőtermek, osztálytermek, konferenciatermek, irodák, hidroterápiás medencék, orvosi szoba és sajtószoba is. Tíz fűves- és műfüves pálya áll a sportolók rendelkezésére, mely területeken akár 11 ezer néző is helyet foglalhat. A világon sehol máshol nem található ekkora sportkomplexum, tehát a Real Madrid ebben is az első helyen van.


Az utazás kezdete

Az első hely, ahová a látogatók útja vezet az a parkoló, ahol több, mint 300 jármű fér el, ez az edzőközpont bejárata. Ezután következik az előcsarnok, amely a “La Cantera” nevet viselő kávézó, illetve étteremhez vezet – amely belül 500, a külső terasza pedig 200 négyzetméter. Az itt helyet foglaló vendégek remek kilátásban nézhetik a pályán zajló edzéseket, köszönhetően a hatalmas ablakoknak.


A fehér ház

Az utánpótlás csapatoknak fenntartott helyre csak a klubban dolgozók léphetnek be. A játékvezetők és a vendégcsapatok is a saját öltözőjüket foglalhatják el, de az épület további részeire tilos belépniük. Az öltözőkkel szemben hét pálya található, amit az utánpótlás csapat tagjai használhatnak. Minden pályának megvan a saját lelátója, és ugyan azzal a természetes hollandiai gyepszőnyeggel van borítva, mint a Santiago Bernabéu.


Edzőpályák

Az első csapat játékosai saját parkolóhelyiséggel rendelkeznek. Innen a játékosok egyenesen be tudnak lépni a híres “T” épületbe. Itt találhatóak az első csapat edzőinak irodái is, és minden olyan dolog amire a játékosoknak szükségük van a munkához.

Innen lehetséges belépni a klub orvosi központja is, ami a világ egyik legjobbja. A földszinten van egy hatalmas fizioterápiás terem, és egy remek hidroterápiás hely is, ahol négy úszómedence, két kisebb kád (forró- és hideg víz), valamint szauna és törökfürdő található. A legfelső szinten van egy VIP-szoba a játékosoknak, és egy körülbell 2000 négyzetméteres hely a média/sajtó számára.

A felnőtt csapat öltözője egy igazi valóra vált álom azok számára, akiknek sikerült felkerülniük az utánpótlásból. Egy nagyszerű edzőterem érhető el innen, ami az egész létesítmény legnagyobb különálló egysége, illetve az edzőpályákhoz is közvetlen hozzáférésük van a játékosoknak. Van egy bemelegítésre alkalmas hely, természetes fűvel és három edzőpályával, szintén a Bernabéuban használt hollandiai gyepszőnyeggel borítva. Ezekhez a pályákhoz is van ülő (6000), és álló (5000) hely.

A legújabb technológia a sikeres felépüléshez