Site icon Madridista.hu

Egyre valószínűbb Mbappé és Haaland közös szerződtetése

Gazdaságilag mindkét játékos szerződtetése lehetséges a klub számára.


A hónapokon át húzódó lehetetlennek tűnő terv lassan formát ölt. Kylian Mbappét és Erling Haalandot már Madridban látja mindenki június 30-a után, legalábbis a Valdebebas irodáiban ezt remélik a Real Madrid vezetői. A különböző – nyílt – tárgyalások megerősítették azt a tényt, hogy a PSG és a Borussia Dortmund játékosai jövőre már a Bernabéuban fogják ontani a gólokat. Mindkét játékos érkezése napról napra közelebb van. Mindketten a világfutball jelenlegi legjobb játékosai, a csúcson vannak. A következő szezonban pedig minden madridista imádni fogja őket, legalábbis a Blancóknak ez a tervük.

Sok hét telt el ahhoz, hogy a MARCA emberei kielemezzék a dolgokat, részletesen megvizsgálják őket – különösen a gazdasági helyzetet, kiadást és bevételt. A számok ideálisak és erős csapást is mértek a riválisokra, ami arra késztette a Real Madrid vezetőségét, hogy megpróbálják szerződtetni a mai labdarúgás két legnagyobb sztárját. Ők ketten jelentik a világfutball jövőjét. A fő akadály mindig is az adózás előtti 100 millió eurós bér volt, hisz ugye ennyi lenne a két játékos bére. Most azonban minden adott, Madridban pedig mindenki optimista.

Hogy tudja fizetni mindkét játékost a klub?

A Real Madrid fizetési sapkája hatalmasat fog csökkeni olyan játékosok távozásának köszönhetően, mint Isco, Bale és Marcelo. Azonban a legnagyobb esély Eden Hazard távozására van, aki alternatívaként a Chelsea-be szeretne visszatérni, hogy kilábaljon a jelenlegi válságából. Bár Vinícius Júnior fizetésemelése növeli ezt a bizonyos fizetési sapkát, de a klub ezt is megengedheti magának.

A csapaton belül versengés szempontjából a helyzet az, hogy egy csatárt mellőzni kell. Haaland nem szeretne további egy évet várni, nyugodt szívvel csatlakozik Benzema mellé a csapatban. A francia továbbra is a csapat első számú támadója, ezt hetente bizonyítja. Madridban ennek ellenére úgy gondolják, hogy a két játékos közötti játékidő megoldható. Erling Haaland ára 75 millió euró, mivel már a Dortmund elfogadta ezt az ajánlatot. A norvég csatár helyzete azonban most kissé lelassult – ügynöke, Mino Raiola egészségi állapota miatt. Kevés klub maradt versenyben a Haalandért vívott csatában, név szerint már csak a Barcelona – azonban a katalán együttes pénzügyi helyzete túl gyenge ahhoz, hogy az átigazolás valósságá váljon.

Mbappé szabadon igazolhatóként érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy egy fillérjébe sem kerül a klubnak. A vezetőség tisztában van azzal, hogy ez az aláírási bónusz nagy összeg lesz, de közel sem akkora, mint amennyibe tavaly került volna. A MARCA immáron hetek óta cikkezik arról, hogy a Blancók terve kizárólag a támadósor megerősítése, mindemellett a francia játékos egy üres csekket is visszautasított a PSG-től. Kylian egyetlen terve az, hogy jövőre habfehérben játsszon.


forrás: MARCA

Exit mobile version