Zidane: „Készen állunk egy jó meccsre”

A Real Madrid az Athletic Bilbao ellen lép pályára a spanyol bajnokság tizennyolcadik fordulójában, Zinedine Zidane pedig így nyilatkozott a csapat utolsó mérkőzéséről, már ami a 2019-et illeti:


Mindent bele kell majd adni

“Újabb meccs vár ránk, egy újabb kihívás, egy újabb ellenfél. A Bilbao jól dolgozik a szezon elejétől kezdve, és tudjuk, hogy milyen mérkőzésre számíthatunk. Mindig arra figyelünk, hogy mit fogunk majd a pályán tenni. Készen állunk egy jó meccsre. Minden energiánkkal erre készültünk, és tudjuk, hogy ez az év utolsó összecsapása, és hogy mindent bele kell majd adnunk. Lejátsszuk a meccset, aztán lesz pár napunk pihenni, hogy aztán erősebben térjünk vissza”.

A csapat helyzete
“Azon a szinten van most a csapat, ahol lenni is szerettünk volna, nem csak erőnlétileg. Sokat és sokan dolgoztunk ezen. Jelenleg nagyon jók vagyunk, és kiegyensúlyozott a csapat. A szezon nehezen kezdődött, de türelmesnek kellett lennünk, és az edzésen gyakorolt dolgokat meg kellett csinálnunk a meccseken is. Nem csak az eredmények tekintetében vagyunk jó szinten, hanem a játékunkat tekintve is. És számomra ez a legfontosabb”.

Taktika
“Az a fontos a labdarúgásban, hogy kiegyensúlyozott legyen egy csapat, és mi ezen az úton haladunk. Ha nálunk van a labda, akkor támadó felfogásban kell játszanunk, amikor pedig nem nálunk van, akkor nagyon jól védekezünk. Mondhatják, hogy vannak taktikailag jobb edzők nálam, de talán én nem úgy látom ezt az egészet, mint mások”.

“Számomra a taktika egy beállítottság, egy forma. A játékosok ambíciója és akarata. Nem az számít, hogy éppen milyen felállásban játszunk, 4-4-2 vagy más. Mi csak játszani akarunk, és van amikor éppen 4-4-2-es felállásban állunk ki a pályára. Mindenki másképp gondolkozik”.

James
“James alakul, nem sietjük el, szép fokozatosan fog visszatérni, csúnya sérülése volt. Napról napra jobb formába kerül, a keretet pedig majd meglátjátok később. Szeretnénk, ha visszatérne, ez egyértelmű. Nem tudom, hogy mikor kerül majd erre sor és hogyan, de dolgozik a visszatérésen”.

Isco
“Mindig jó formában van, jól dolgozik az edzéseken és igyekszik úgy játszani, hogy a csapatnak hasznára legyen. Tudjuk, hogy nagyon sokat tud adni a csapatnak, és ez csak neki és a munkájának köszönhető”.

Valverde és Pogba
“Csak a saját játékosaimról tudok nektek nyilatkozni, és mindenki részt vesz a csapat munkájában. Nehéz összeállítanom a csapatot, és ez jó dolog. Fede nagyon hasznos a klub számára, és örülünk neki, hogy itt van velünk”.

Összehasonlítás az előző szezonnal
“A mindennapi munka a fontos számunkra. A bajnokság is erről szól, és a klub elképzelése az, hogy mindenért a végsőkig harcoljunk. Meglátjuk, mi lesz majd a szezon végén, mi játszani fogunk. Az a fontos, hogy minden nap jól dolgozzunk, és ez nagyon jól is megy. 2020-ban is ugyanígy fogjuk folytatni”.

Boldog a csapatnál
“Nem azért vagyok itt, hogy ítélkezzek mások felett. A csapaton kívül azt mondanak az emberek, amit csak akarnak, én csak itt akarok lenni, a világ legjobb klubjánál. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a szenvedélyem a munkám, ami boldoggá tesz minden nap. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek, és a játékosokra is büszke vagyok a munkájuk miatt. Készen állunk, mi vagyunk a Real Madrid, és mindenki tisztában van a felelősségével és kötelességével a csapaton belül”.

Edzői pályafutás
“Nem tudom, mit hoz majd a jövő, attól függ, hoyg hogyan érzem magam. Számomra a mindennapi munka a fontos, és az emberek akikkel dolgozok. Biztos vagyok benne, hogy nem fogok hetven éves koromig edzősködni. Más ez, mint játszani, de élveztem azt is. Szeretem az edzői létet is, a játékosaimnak pedig azt mondom, hogy használják ki a lehetőségeket, amíg tudják, mert egyszer vége lesz mindennek”.

Változások a párizsi meccs óta
“Sokat dolgoztunk. Türelmesnek kellett lennünk, de ami a keretet és az edzői stábot illeti, mi mindig is azok voltunk, azt pedig nem tudtuk kontrollálni, hogy a klubon kívül hogyan éreznek az emberek. Keményen dolgoztunk, egységesek voltunk, és ezen az úton is kell maradnunk a jövőben, mert csak így érhetünk el nagy dolgokat a szezon végén”.

Meccs Guardiola ellen
“Szeretem őt, játékosként is szembenéztem vele sokszor, és nagyon tisztelem. Játékosként és edzőként is tisztelem őt, szerintem ő a világ legjobb edzője, ezt megmutatta már a pályafutása során, és természetesen tetszik, hogy játszhatunk majd a csapata ellen. Az egész csapat várja már nálunk a City elleni párharcot”.

Gólhiány
“Való igaz, hogy a legutóbb hiányoztak a gólok a meccsen, de szerintem ez csak erre a meccsre volt igaz. Persze van hova fejlődnünk, de csak ezen a meccsen volt gondunk elől, ha visszanézitek a közelmúlt eredményeit. Sok gólt lőttünk”.

Távoli lövések
“Keményen dolgozunk rajta, mert vannak játékosaink, akik remekül lőnek távolról, és bármilyen ellenfélnek meg tudják nehezíteni az életét. Ez az egyik fegyverünk, amit használnunk kell”.

Videóbíró
“Ami volt elmúlt. A videóbíró fontos, egy bónusz technológia a labdarúgás számára, és így is kell tekintenünk rá. Lehetne fejleszteni? Hát persze. Szerintem mindenki azt szeretné, ha fejlődne a dolog, mi is támogatjuk. Hiszek ebben a technológiában. Nekem is bőven van hova fejlődnöm még edzőként, mindenki tud fejlődni a saját dolgaiban. Mindig tudjuk fokozni és jobbá tenni a dolgokat. Csak annyit tudok mondani, hogy 34 évesen hagytam abba a profi labdarúgást játékosként, itt a Real Madridban, és az utolsó napokon is fejlődtem még”.

Hivatalos panasz Varane esetei miatt
“Engem csak a holnapi meccs érdekel. A múlton nem tudunk változtatni, ezért a klubnál mindenki – játékosok, edzők, vezetők – a holnapi meccsre koncentrál. Minden energiánkat erre kell összpontosítani”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
barcelona-vs-real-madrid
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply