Zidane: „Nem aggódok semmi miatt”

Eljött a várva várt pillanat, a Real Madrid az FC Barcelonával fog összecsapni a spanyol bajnokság tizedik fordulójának keretin belül, hisz elhalasztott mérkőzésről beszélünk. Íme Zinedine Zidane szavai a klasszikus előtt:


“Jól érkezünk erre a meccsre, az elmúlt időben a csapat jól játszik és jó eredményeket is ér el. A focit és a morált tekintve is jól vagyunk. Mindannyian a holnapi meccsre összpontosítunk. Az ilyen meccseken muszáj kilencven percen át kihozni magunkból a legtöbbet. Remélem, hogy remek meccset látunk majd”.

“Tizenegy játékos kezd majd másik tizenegy játékos ellen, és tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Messi ott lesz, de nekünk is megvannak a saját fegyvereink. Szeretnék jó focit látni, a Barcelona is jó formában van. Nem az eredmény a legfontosabb a holnapi meccsen, hanem az, hogy élvezni tudjuk-e majd a játékot. Szeretnénk jó meccset játszani”.

A csapatmunka
“A csapatmunka mindig fontos. Egységet kell alkotnunk, energiával és akarattal kell dolgoznunk. Nem csak a meccseken, de az edzéseken is ilyen hozzáállást kell mutatnunk. Az a fontos, hogy teljesen felkészült legyen a csapat, és mostanság ez meg is van”.

Valverde
“Nagyon jól dolgozik, a legjobbak közé tartozik, itt a helye a Real Madridban. Mindig kihozza magából a maximumot, és mindig megmutatja, hogy van helye nálunk”.

A labdabirtoklás a kulcs?
“Nem a labdabirtoklás körül forog a világ, sok dolog befolyásol egy-egy meccset. A tőlünk telhető legjobb formában kell játszanunk, és erre is fogunk törekedni, nem csak akkor, amikor nálunk van a labda, hanem akkor is, amikor nincsen”.

Aggodalom a meccs miatt
“Nem aggódok semmi miatt, örülök neki, hogy részesei lehetünk egy ilyen összecsapásnak. Emlékszem rá, hogy milyen volt játékosként egy ilyen összecsapásra készülni, mert az ilyen lehetőségekért élünk focistaként. Csak arra összpontosítunk, hogy mi lesz a pályán, ez a munkánk. Mindenki szeretné élvezni a játékot”.

Messi emberfogása
“Korábban Mateo Kovacic volt erre a megfelelő ember, de ez a múlt, a holnapi meccs pedig egy másik történet lesz. Meglátjuk, hogyan fogunk felállni holnap”.

Bale
“Velünk van, és jól dolgozik az edzéseken. Fontos játékos számunkra, ezt be is bizonyította már sokszor. Holnap ő is készen fog állni, ahogyan a többiek is. Nem kételkedem benne”.

Az edzői munka
“Csak a holnapi meccs jár a fejemben, mert ez éppen a soron következő. Nem nekem való lenne ez a munka, ha azon járna a fejem, hogy mit hozna a jövő akkor, ha esetleg nem jól alakulna ez a meccs számunkra. A jelenben élek, és mindig száz százalékot adok bele a munkámba”.

A játékvezető
“Nem gondolom, hogy nyomást helyeznének rá. Mindenkinek lehet véleménye, a játékvezetőket pedig békén kell hagyni, mert ahogyan mi és a Barcelona is, úgy ők is csak a munkájukat akarják végezni, és szeretnék azt jól is csinálni. A játékvezetőnek nyugodtnak kell maradnia, és hagynunk kell neki, hogy tegye a dolgát”.

A két csapat együtt utazik majd a stadionba a meccs előtt
“Azt mondták nekünk, hogy egyszerre kell elhagynunk majd a szállást, és ezt is fogjuk tenni. Nincs ezen mit ragozni. Az a fontos, hogy a meccset le tudjuk játszani. Minden energiánkat a pályára kell összpontosítanunk”.


via madridom

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
arbeloa
BAJNOKSÁG

Leave a Reply