Rodrygo: Szeretek gólt szerezni a Bajnokok Ligájában

„A csapatban benne vannak a gólok és végül jött is” – tette hozzá Courtois.


A Real Madrid győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában, a San Siróban az Intert győzte le a csapat 1–0-ra. A győztes gólt Rodrygo szerezte: „Elvagyok ragadtatva az elért eredménytől, a csapat erőfeszítéseitől és a gólomtól. Azt hiszem tudtam segíteni a csapatnak. Nagyon boldog vagyok, szeretek játszani és gólokat szerezni a Bajnokok Ligájában.”

„Nagyon fontos győzelemmel kezdtünk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de végig tudtuk magunkat tartani. Az első félidőben jobbak voltak, de a szünet után mi irányítottunk jobban. Minden mérkőzés nehéz lesz, koncentrálnunk kell.”

Kemény küzdelem

„Tudtuk, hogy túl kell élnünk az Inter támadásait, ahoz, hogy legyen esélyünk. Képesek voltunk erre, a végsőkig küzdöttünk és tudtuk, hogy elérjük a célunkat. Pontosan ez történt.”

Játékterv

„Az első dolog az volt, hogy kezeljük a nyomást. Az edző ezt megbeszélte velünk és ezért jobban kitámadtunk. Aztán csak azt csináltuk amit mindig, játszottunk egyik oldalról a másikra, és ez jól sikerült. Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget. Amikor a pályán vagyok mindig megpróbálok segíteni a csapatnak. Mindig játszani akarok, de az edző az aki dönt. Mindig igyekszem a legjobbamat hozni az edzésen, azért, hogy készen álljak amikor eljön az időm.”

Courtois: „A csapatban benne vannak a gólok és végül jött is”

„Nem birtokoltuk annyit a labdát mint ahogy szerettük volna. Megnehezítették a védekezésünket az első félidőben. Párat kellett mentenem. A második félidőben veszélyesebbek voltak. Meg kell őriznünk a hitünket, mert ebben a csapatban benne vannak a gólok és végül jött is egy.”

„Tudtuk, hogyan védekeznek, de megkellett őriznünk a hidegvérünket. Nem volt olyan könnyű előre játszani mivel folyamatosan voltak valakin. A második félidőben jobban felvettük az embereket, de nem ez volt a legjobb meccsünk. De az tény, hogy legyőztük a csoport legkeményebb ellenfelét, azt jelenti, hogy ez egy jó kezdet.”

Félidei megbeszélés

„Ancelotti félidőben kijavította a dolgokat. Beszéltünk vele és elmondta, hogy mit kell tennünk, a második félidőben jobbak voltunk. Az Internek nagyobb helyzetei voltak és talán megérdemelték volna a győzelmet.”

Lucas Vázquez: „Nincsenek könnyű mérkőzések a Bajnokok Ligájában”

„Az első félidő kemény volt. Hihetetlen intenzitást mutattak, és talán valamivel jobban visszatolták a védekezésünket mint általában. Nincsenek könnyű mérkőzések a BL-ben, megküzdöttünk. Az első félidőben nagyon jól játszottak, de a második félidőben összefogtunk, jobban nyomtunk és többet birtokoltuk a labdát is. Végül ezért győztünk.”

„A mérkőzések mindig kemények a BL-ben, a legerősebb ellenfelünkkel játszottunk (a csoportból). Azt gondold, hogy ha kicsit többet birtokolod a labdát akkor nagyobb esélyed van a győzelemre.”

Fontos győzelem

„Ez a győzelem rendkívül fontos számunkra. Ez növelni fogja az önbizalmukat a hátralévő meccseken, hogy kvalifikálhassuk magunkat és csoportelsők legyünk.”


Forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply