Ancelotti: Ez a csapat nem csak minőségi, de valódi elszántságot mutatott

„A csapat megérdemelte a győzelmet mert az első félidőben jól védekeztek, majd a másodikban jobban játszottak – mondta az edző.


Ancelotti a sajtónak nyilatkozva értékelte a tegnapi mérkőzést: „Rendkívül fontos és kemény győzelem volt. Az első félidő nagyon nehéz volt, de a másodikban jobbak voltunk. Ez egy előadás volt, néhány jó dologgal, néhány hibával. A csapat remek hozzáállást tanúsított. Courtoisnak köszönhetően az első félidőben nem kaptunk gólt, de összességében nem voltunk rosszak védekezésben.”

„Ha mélyebben védekezünk akkor több lehetőségünk van az ellentámadásra, de nem sikerült az első félidőben. Másképp hoztuk ki a labdát, hárommal hátul, Vini Jr. nyitottabb. Az Inter kissé lelassult, mert az első félidőben nagyon intenzívek voltak, mikor fáradtabbak voltak többet irányítottunk és több helyzetet teremtettünk.”

A szélen való játék

„Többet játszottunk a szélen miután Rodrygo bejött. Lenyűgözött a teljesítménye. A csapatnak kompaktnak kellett maradnia. Ez a csapat nem csak minőségben, de elkötelezettségben is kiváló, ez nagyon fontos. A kapott gól nélküli mérkőzés növeli a játékosaim önbizalmát. Hátul mind a 4-en jól teljesítettek. Néha feljebb kellett menniük, hogy megjátszák a szélsőt ezt remekül csinálták.”

Rodrygo

„Már beszéltem a játékosokkal. Mondtam Rodrygónak, hogy nem az a fontos, hogy hány percet játszik, hanem az, hogy azokon hogyan teljesít. Rodrygo döntő szerepet játszott ma este, nem csak a gólja miatt, hanem a segítőkészsége miatt is. Sokat védekezett, elégedett vagyok vele. Neki kulcsszerepe lehet. Néha talán kezdeni is fog.”

Camavinga

„Ő olyan srác aki tud játszani a Real Madridban, pontosan ezért igazoltuk. Nagyon fiatal de minőségi játékos. A védekezés szempontjából fejlődnie kell, ezt a jövőben megfogja tenni.”

„A játékosok megérdemelték a győzelmet, mert az első félidőben valóban nyomás alatt voltak, de második félidőben nagyot javultak. Ha változásokat hajtasz végre és friss embereket hozol fel egy ilyen mérkőzésen az valóban különbség lehet, nagyon jól teljesítettek. Úgy gondoltam, hogy Hazard be fog állni a második félidőben, de inkább a szélen akartam, hogy játszunk, ezért hoztam be Rodrygót.”

Courtois

„Courtois megmentett minket az első félidőben, 2-3 világklasszis védést mutatott be, de védekezésben nem voltunk olyan rosszak. Néha veszítettünk el labdát a saját térfelünkön, de más szempontból mindenki nagyon jól játszott. A védekezésre koncentrált az Inter, nagyon erősek voltak benne, de jól teljesítettünk.”

Fittnes

„Nagyon intenzív mérkőzés volt, az Internél sok energiát emésztett fel az az intenzív letámadás, ez meg is látszott rajtuk a második félidőben. Az első félidőben ők, a másodikban mi voltunk jobbak. A csapat erőnléte jó, vannak olyan játékosaim mint Vini Jr., Casemiro, Camavinga, Valverde stb. Ők olyan játékosok akik mindent kitesznek a pályán. Nagyon jó fiatal játékosaink vannak. Tapasztalt játékosokat is pályára kell küldenem ilyen mérkőzésen, ez normális.”

Alaba és Nacho

„Azért Alaba játszott mivel ő tapasztaltabb. Miguel még fiatal és vasárnap este játszott. A mai meccsen a tapasztalat számított. Szeretem amikor Alaba középhátvédként játszik és ha jól van és nem lesznek sérültek akkor ott fog játszani.”


Forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
SÉRÜLÉSEK

Leave a Reply