2

Zidane ígéretes bemutatkozása… Beszámoló: Real Madrid – Deportivo la Coruna 5-0

A spanyol labdarúgó bajnokság 19. fordulójában a Real Madrid hazai pályán fogadta a Deportivo csapatát. Ez a mérkőzés a Real Madrid korábbi csillagának, Zinedine Zidanénak az első mérkőzése a fővárosi gárda kispadján, miután hétfőn Florentino Pérez őt nevezte ki a mellőzött Rafa Benítez pozíciójába.

A találkozó első komoly helyzetéig egészen a 9. percig kellett várni, amikor Ronaldo és Benzema egy szép összjátékot mutattak be, végül a portugál a tizenhatos bal sarkától tüzelt, de a vendégek kapusa, Lux résen volt és szögletre ütötte a labdát. Mindössze két perccel később a Depor előtt adódott egy hatalmas lehetőség, amikor Lucast ugratták ki, lőtt is, de Navas jól mozdult ki a kapuból és védeni tudott. A 13. percben újra a madridiak előtt adódott egy helyzet Marcelo beadása után, amikor Benzema fejelt, ám próbálkozása jócskán elkerülte a kaput. A közönségnek egy percet kellet várnia a következő hazai helyzetig, amikor Ronaldo próbálkozott, de a közbelépő védőről szögletre pattant. A sarokrúgás után Ramos húzta vissza a labdát és Benzema egy zseniális sarkazással a kapuba juttatta a labdát, ezzel el (1-0).

A 21. percben Isco tette középre a labdát, amit Marcelo egy pattanás után drogból lőtt a kapu mellé. Egy perccel későbbCarvajal zseniálisan tekerte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol érkezett Gareth Bale és egy szép fejessel növelte csapata előnyét (2-0). Cristiano Ronaldo előtt adódott a következő lehetőség, amikor Marcelo indította be a portugált, aki zseniálisan lőtte a labdát a bal alsó felé, de próbálkozása elkerülte a kaput. A 34. percben Marcelo egy parádés megkerülős csel után centerezett volna középre, ám a labda lepattant a vendégek védőjéről. Az első játékrész harminchetedik percében a vendégcsapat támadója, Lucas lőtt, de próbálkozása elkerülte a Navas kapuját. A félidő vége előtt öt perccel Ronaldo és Bale játszott össze zseniálisan, a walesi nagyon szépen pörgetett alá a labdának, a portugál fejelt is, ám csak a kapufát sikerült eltalálnia, így maradt a kétgólos különbség a két csapat között.

A találkozó első félidejében a Real Madrid magabiztos játékkal 2-0-ra vezet a Deportivo la Coruna elleni bajnoki összecsapáson. A Zidane-éra első találatát a honfitárs, Karim Benzema szerezte, ráadásul sarokkal. A második gól Gareth Bale nevéhez fűződik, aki egy Carvajal ívelés után szépen támadta a labdát, majd bólintott Lux kapujába. A második félidőre Sergio Ramos az öltözőben maradt, pozícióját Varane vette át.

 A második játékrész 4. percében Gareth Bale lezárta a mérkőzést: Ronaldo zseniálisan látta meg Bale-t a tizenhatos vonalánál, tette is középre, a walesi nagyszerűen érkezett és egyből lőtt kapu bal alsó sarkába, ezzel megszerezve maga második, csapata harmadik találatát (3-0). A 64. percben Toni Kroos végezett el egy bal oldali szögletrúgást, amire Gareth Bale zseniálisan ment fel a levegőbe, majd bólintott a hálóba (4-0).Isco-t a 66. percben a kolumbiai James Rodriguez váltotta. A mérkőzés 73. percében a mesterhármast jegyző Gareth Bale helyére Jesé Rodriguez érkezett, ezzel Zidane kihasználta mind a három cserelehetőségét. A 79. percben egy nagyon szép lövés vendégoldalról, ám Navas eszén nem tudtak túljárni, így továbbra is marad a négygólos különbség a két együttes között. A 91. percben a fővárosiak megadták a kegyelemdöfést a Depornak:Jesé húzott el a jobb oldalon, majd centerezett középre Ronaldonak, aki megpróbált lefordulni védőjéről, ám ez nem sikerült, a labda elpattant, de a vendégek pechére pont Benzema elé, aki kegyetlenül eltalálta azt, és a felső lécről a kapuba vágta (5-0). A játékvezető ezután le is fújta a mérkőzést.

A Real Madrid abszolút megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Zidane bemutatkozása a lehető legtökéletesebbre sikerült, ugyanis csapata egy ötöst vágott az ellenfélnek, ráadásul gólt sem kaptak. Reméljük Zizou visszavezeti a Királyi Gárdát a megfelelő útra, és sikeresen zárja ezt az évet. Hala Madrid!

La Liga 19. forduló 2016. január 9.
Real Madrid – Deportivo la Coruna 5-0
Gólszerzők: Karim Benzema (15’, 91’), Gareth Bale (22’, 49’, 63’)

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Pepe, Ramos (Varane 46′), Marcelo – Kroos, Modric, Isco (James 66′) – Bale (Jesé 74′), Benzema, Cristiano Ronaldo

Deportivo la Coruna: Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro (Luisinho 66′) – Bergantino, Mosquera – Cartabia (Gutierrez 46′), Alberto, Fajr (Riera 66′) – Perez

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply