gra-rma

Ismét idegenben… Előzetes: Granada – Real Madrid

A spanyol labdarúgó bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján a Granada csapata hazai pályán fogadja a fővárosi Real Madridot.

A Granada hazai közönség előtt két héttel ezelőtt lépett pályára, akkor a Getafét fogadta Sandoval együttese, amikor egy 3-2-es győzelemmel sikerült otthon tartani a három pontot. A vezetést is a hazaiak szerezték meg a 27. percben egy nagyszerű középre tett labda után, amit Fran Rico juttatott a vendégek kapujába. Nagyjából 10 perccel később Youssef El-Arabi növelte a Granada előnyét egy kipattanó labda után. A vendégek nem adták fel, és előreívelés után Stefan Scepovic a kapust átemelve szépíteni tudott. 3 perccel később Sanabria zseniális labdája után Moi Gomez megszerezte az egyenlítő találatot. Az i-re a pontot Rochina tette fel, amikor egy óriási átlövéssel a jobb felsőbe zúdította a labdát, így megszerezve csapatának a három pontot.

A Real Madrid egy héttel ezelőtt az Espanol csapatát fogadták a Santiago Bernabéu stadionban, ahol egy hatost sikerült berámolnia Zinedine Zidane együttesének. Az első gólra egészen a hatodik percig kellett várnia a publikumnak, amikor James tökéletesen tette a labdát Benzema fejére, aki nem nem szépen bólintott a kapuba. A második találatot a 11. percben Ronaldo szerezte, ugyanis a portugált a büntetőterületen belül faultolták. Nem telt el 5 perc és újra zördült a háló: James lövése irányt változtat Diop hátán, így tovább növelte előnyét a Királyi Gárda. Az első játékrész legvégén Ronaldo két nagyszerű csel után ballal zúdította be kapuba a labdát, így a hazaiak négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A 81. percben a csereként pályára lépő Jesé jobbal dobta a labdát a kapu előterébe, ahol érkezett Ronaldo és egy fejessel megszerezte maga harmadik, míg csapata ötödik találatát. A 86. percben Jesé indult meg, majd a középre tett labdát az Espanyol játékosa juttatta a kapuba, így beállítva a 6-0-s végeredményt.

A Granada csapata jelenleg a tabella 19. pozícióját foglalja el 20 megszerzett ponttal, valamint 24 lőtt és 44 kapott góllal. A csapat házi gólkirálya 5 találattal Youssef El-Arabi, a dobogó második fokán Isaac Success valamint Adalberto Penaranda osztozkodik 4-4 találattal. A kapott gólok tekintetében a granadaiak a második legtöbb gólt kapó együttes, csak a Rayo Vallecano kapott náluk több gólt, szám szerint 47-et. A fővárosiak a harmadik pozícióban vannak 47 egységgel, míg a 64 lőtt góllal ők a legeredményesebb csapat a bajnokságban, de a 20 kapott gól sem számít annyira soknak. Ebben a tekintetben a negyedik Zinedine Zidane csapata. A Real Madrid legeredményesebb játékosa a bajnokságban nem meglepő módon Cristiano Ronaldo, aki eddig 19 alkalommal volt képes bevenni az ellenfelek kapuit.  A portugál mögött nagyon szorosan ott van a francia Karim Benzema is, aki eddig 18 gólt szerzett, és nagyszerű formának örvendhet.

A két csapat legutóbbi találkozójára 2015. szeptember 19-én került sor a Santiago Bernabéu stadionban. Akkor a Királyi Gárda egy igencsak kemény mérkőzésen, de végül Karim Benzema 55. percben szerzett fejesével sikeresen vette az akadályt, de ehhez hozzá kell tenni, hogy szükség volt Keylor Navas bravúrjai is.

A Real Madrid kapujában szinte biztosra vehető, hogy továbbra is Keylor Navas fog kezdeni. A Costa Rica-i előtti négyes jobb szélén ugyancsak biztos Dani Carvajal szerepe, aki mérkőzésről mérkőzésre nagyszerűen teljesít. A bal oldal sem lehet kérdéses: Marcelo. A brazil bekk is nagyszerűen muzsikál mind támadásban, mind pedig védekezésben. A védelem tengelye a jól összeszokott páros lehet, azaz a francia Raphal Varane, valamint a spanyol Sergio Ramos. A középpályán lévő hármas az eddig jól megszokott Modric-Kroos-Isco trió lehet. Isco az ősz folyamán keveset játszott, de mióta Zidane az edző, megpróbál minden egyes alkalmat megragadni, hogy bizonyítsa: neki igenis helye van a kezdőben. Kroos játéka is nagyban feljavult a francia szakember érkezése óta. Igaz, hogy még csak négy mérkőzésen van túl Zidane vezetésével, de a statisztikák nem hazudnak: a német középpályás több, mint 20-szal passzolt többet, ráadásul most már csaknem 94%-os a passzpontossága. Luka Modricról pedig elég annyi, ahogy Zidane nyilatkozta: „Modric lábában is ész van”. A támadó részleg a James, Benzema, Ronaldo hármasból tevődhet össze.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – James, Benzema és Cristiano Ronaldo

Granada – Real Madrid, La Liga 23. forduló
2016.02.07 20:30
Helyszín:
Granada, Estadio Nuevo Los Cármenes
Tv: Sport2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
gettyimages-495914412
ÁLTALÁNOS
4-prediksi-granada-vs-real-madrid-8-februari-2016
A Granada elleni keret

Leave a Reply