ivan-campo
Ma negyvenkét évvel ezelőtt

1974.02.21 –én látta meg a napvilágot Ivan Campo. Születés helye Spanyolország, San Sebastián. Posztját tekintve eredetileg hátvéd volt, de többször középpályásként is játszott.

Ivan Campo első profi klubja a CD Alavés volt, majd megfordult a Real Valladoidban és a Valencia CF-ben is, de az RCD Mallorca csapatával futott be, 1998-ban. Bekerült a spanyol válogatottba is, megfordult s pályára lépett a franciaországi világbajnokságon, majd a Real Madridba igazolt. A királyi klubban viszont soha nem tudott gyökeret verni, bár akadtak jó mérkőzései, például a 2000-es BL-döntő, ahol kiválóan futballozott együtt a szintén sokat kritizált Aitor Karankával.2002 nyarán, Pavón feltűnésével nem maradt helye Ivan Camponak a Realban, így kölcsönadták egy esztendőre a Bolton Wanderersnek, akik ott marasztalták őt a szezon végén, hiszen ingyen hajlandó volt róla lemondani a spanyol klub.

2009 decemberében, a Campo csatlakozott a ciprusi másodosztályú AEK Larnaca FC-hez. Visszavonult a szezon végén 36 évesen.

Spanyol válogatottban négy mérkőzésen viselte a nemzeti mezt.

Pályafutása során háromszáznegyvenkét mérkőzésen lépett pályára és tizennyolc gólt szerzett. Összesen három alkalommal volt kiállítva.

Sikerei: 2X BL – győztes és 1X Spanyol bajnok a Real Madriddal.

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

real-madrid-vs-atletico-madrid-logo

Atletico Madrid elleni statisztika

Bajnokságba eddig százötvenhét mérkőzést játszottunk városi riválisunk ellen. Nyolcvanöt győzelmünk van összesen. Harmincnégyszer döntetlenre voltunk képesek. Atletico Harmincnyolcszor győzött ellenünk. Gólarányunk nem annyira acélos, mint a győzelmünk, de így is kettőszázhetvenkilenc rúgott gólunkra kettőszáztizennéggyel válaszoltak. Hazai pályán hetvennyolc bajnoki

TOVÁBB »