13188_atletico_vs_real

Madridi derbi… Előzetes: Real Madrid – Atlético Madrid

A spanyol bajnokság 26. fordulójában igazi derbi rendeznek a fővárosban, ugyanis a Zinedine Zidane vezette Real Madrid fogadja Diego Simeone Atléticoját.

A Matracosok a legutóbbi fordulóban a Villareal csapatát fogadták a Vicente Calderónban, ahol csak egy 0-0-ra futotta a két csapattól. Mind a két félnek megvoltak a maga helyzetei, de kihasználni nem tudták, hiába voltak óriásiak. Az Atleticónál és a Villareálnál is volt egy-egy olyan szituáció, amikor a játékvezető könnyen a büntetőpontra mutathatott volna, de a síp néma maradt mind a két esetben.

A Blancok egy héttel korábban a Málaga vendégeként léptek pályára, ahol ugyancsak egy döntetlenre futotta a két együttestől. A madridiak gólja leshelyzetből született, de a partjelző nem vette ezt észre, így Ronaldo zseniális fejesét érvényesnek ítélte meg a játékvezető. Rögtön egy perccel később büntetőt dolgozott ki a portugál, majd ő is állt oda elvégezni, de végül Kameni védeni tudta a rosszul elvégzett tizenegyest. A fővárosiak továbbra is csak 1 góllal vezettek. A 66. percben villantak a hazaiak: egy szögletet követően jött a bal oldalról érkezett egy beívelés, a hosszú oldalon ott volt Albentosa, aki kegyetlenül kihasználta a helyzetet, és beállította a végeredményt. Ezzel a döntetlennel a fővárosiak 9 pontra szakadtak le az ősi rivális Barcelonától, és az Atléticóval szemben is egy pontos hátránya van Zinedine Zidane csapatának.

Az Atlético jelenleg a tabella második pozícióját tudhatják magukénak 55 megszerzett ponttal, amihez 35 lőtt és 11 kapott gól párosul. A 25 lejátszott mérkőzésen a Matracosok kapták a legkevesebb gólt a bajnokság folyamán, így jó esélye van Oblaknak a Zamora-díj elnyerésére. A csapat legeredményesebb játékosa a francia Antoaine Griezmann, aki 12 gólja mellett 2 gólpasszt is jegyzett. A dobogóra még Fernando Torres fér fel 4 találattal, illetve Koke, aki 3 gólja mellett 7-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. A Királyi Gárda jelenleg a harmadikak a tabellán 52 ponttal, 71:24-es gólkülönbséggel. A Blancok legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo 22 találattal. Mögötte Benzema jeleskedik 19 lőtt góllal, míg a harmadik a még mindig sérüléssel bajlódó Gareth Bale. Nagy valószínűséggel a portugál és a francia ma a kezdőben kaphat szerepet, bár Benzema az előző fordulóban nem került be a keretbe kisebb sérülése miatt.

A hazaiak kapujában biztos, hogy a kirobbanthatatlan Keylor Navas fog szerepelni. A Costa Rica-i előtt szereplő védelem jobb szélén Danilo, míg a balon Dani Carvajal veheti át a sérült Marcelo szerepét, akire az előzetes hírek szerint 3 hét kihagyás vár. A védelem tengelyében ismét összeállhat a Varane-Ramos védő duó. A középpálya hármasában nem lehet változásra számítani, vagyis Kroos, Modric és Isco szerepelhet a középpályán. A támadó hármasba ezúttal visszatérhet Karim Benzema, aki a Málaga elleni találkozót volt kénytelen kihagyni kisebb sérülése miatt, de a francia ma már a kezdőben kaphat szerepet James és Ronaldo mellett.

Mind a két csapat a győzelemért fog küzdeni, hiszen amelyik csapat megszerzi a három pontot, az még versenyben lehet a bajnoki címért folytatott harcban a Barcelonával szemben, míg a másik nagy valószínűséggel búcsút mondhat a bajnoki serlegnek. Minden szempontból kifolyólag egy igencsak kemény összecsapást láthatunk majd. Reméljük, hogy Madrid fehérebbik fele otthon tartja a három pontot, és folytathatja a küzdelmet a Barcával. Hala Madrid!

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid:
Keylor Navas – Danilo, Varane, Ramos, Carvajal – Modric, Kroos, Isco – James, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Atlético Madrid, La Liga 26. forduló
2016. február 27. 16:00
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport 2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
raul
ÁLTALÁNOS
realmadrid-atleticomadrid

Leave a Reply