keylor

Navas titka a csúcsformához

 Az egész De Gea szerződtetésének már-már komédiába illő meghíusulásával indult, de most biztosan ki lehet jelenteni, hogy Keylor Navas megtartása volt a legjobb dolog, ami a Real Madriddal történhetett.

 A costa ricai kapus ihletett formában véd az utóbbi hónapokban, és kirobbanthatatlan a királyiak kapujából. Annak ellenére mondható ez, hogy munkaadója a szezon előtt (véleményem szerint) pofátlan módon akart túladni rajta. Azóta nagyot fordult a világ, hiszen Navas bizonyította, hogy igenis ő a megfelelő ember a Real Madrid kapusposztjának betöltésére.

 ,,Rendkívül örülök annak a bizalomnak, amit az edzői stáb vet belém. Keményen dolgoztam, hogy bizonyítsam, hogy méltó vagyok a Madridhoz.”-Mondta Navas.

 Zidane is elismerően szólt a kapusról a Sevilla elleni meccs után:,,Ennek a csapatnak szüksége van Keylorra. Elégedett vagyok a teljesítményével, nagy fegyvertény, hogy van egy Keylorunk.”

 De mi lehet a titka annak, hogy Navas hétről hétre hozni tudja ezt a (rendkívül kimagasló) teljesítményt? A goal.com szerint az edzői stábban keresendő a válasz. Zidane érkezésével a csapathoz került Luis Llopis. A kapusedző már dolgozott együtt a costa ricai hálóőrrel még a Levantéban, és ott is ki tudta hozni belőle a maximumot.

 Llopis igyekszik minden alkalommal a megfelelő edzési módszereket alkalmazni, miközben előtérbe helyezi Navas erősségeit. Ezek közé tartoznak a reflexek és a sebesség. Az is kulcsfontosságú tényező, hogy a kapus és kapusedző között rendkívül jó a kapcsolat, így könnyen megértik egymást. Llopis egyébként segédedzőként van számontartva a Real Madridnál, néha azt is észre lehet venni, hogy meccs közben is utasítást ad a játékosoknak.

 Akárhogy is nézzük, nem lehet elégszer dicsérni Keylort. Ha De Gea tényleg ebben a csapatban szeretne játszani, akkor bizony alaposan fel kell kötnie a gatyáját.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
12513714_1161877367176374_4789918376838782016_o
Bale a legeredményesebb

Leave a Reply