rma-eibar

Javítási lehetőség… Előzetes: Real Madrid – Eibar

A spanyol labdarúgó bajnokság 32. fordulójában a harmadik pozíciót elfoglaló Real Madrid a 9. helyen tanyázó Eibart fogadja a Santiago Bernabéu stadionban.

Az Eibar az előző fordulóban a Villareal csapatát fogadták hazai környezetben, ahol a vendégek 2-1 arányban múlták felül Mendilibar együttesét. Az Eibar a 22. percben Ander Capa megpattanó lövésének hála még vezettek, de 13 perccel később jött Adrian aki egalizált. A szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok. Mindössze öt perc kellett Marcelino együttesének a vezetés megszerzéséhez: egy óriási védelmi hiba következtében a labda Soldado elé került, aki hidegvérét megőrizve közvetlen közelről lőtt a kapuba, amivel a Sárga Tengeralattjárók megfordították a mérkőzést, és hazavitték a három pontot.

A Real Madrid egy héttel ezelőtt a Barcelona vendégeként lépett pályára, ahol Zidane együttese 2-1-es győzelmet aratott. A Klasszikus első találatát a katalánok védője, Gerard Piqué szerezte az 56. percben egy szögletet követően. A madridiak válaszára mindössze hat percet kellett várnia a publikumnak, amikor Kroos passznak szánt labdája pörgött fel Jordi Alba lábán, amit Benzema egy zseniális mozdulattal juttatott Bravo kapujába. A madridiak megérezték, hogy lehet még itt keresnivalójuk és helyzetek kidolgozásáig el is jutottak. Sőt… egy baloldali beívelést követően Bale fejesét nem adta meg a játékvezető, mivel a walesit szabálytalannak ítélte meg Jordi Albával szemben. A 83. percben úgy tűnt, hogy megpecsételődött a madridiak sorsa: Sergio Ramos egy rossz ütemű szerelési kísérletét szabálytalannak vélte a bíró, így a vendégek kapitányát idő előtt zuhanyozni küldte. Két perccel a rendes játékidő vége előtt jött a hidegzuhany a Barcának: Dani Alves számított el egy beívelt labdát, amit Ronaldo mellel maga elé tett, és az ötös sarkáról Bravo lábai között a kapuba juttatott, így a Blancok elvitték mind a három pontot a Nou Camp-ból.

Az Eibar jelenleg a tabella 9. pozícióját foglalja el 38 megszerzett ponttal, amihez 43 lőtt és 44 kapott gól párosul. A csapat legeredményesebb játékosa Baston, aki eddig 17 találatot jegyzett a lejátszott 31 mérkőzésen. Mögötte Enrich 6-tal, valamint Adrian 4-gyel vette ki a részét a csapat 43 lőtt találatából. A madridi alakulat a harmadik pozícióban tanyázik 69 egységgel. Nem lehet meglepő, ha a Királyi Gárda lőtte eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 89 találatot jegyzett eddig a fővárosi csapat. A csapat legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo, aki eddig 29 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját. A portugál klasszis mögött Karim Benzema és Gareth Bale tanyázik a képzeletbeli dobogón. Előbbi 21-et, utóbbi pedig 15 találatot jegyzett eddig. Hárman összesen 65 gólt szereztek a bajnokság folyamán, ami a csapat góljainak 73%-át teszi ki.

A madridiak kezdőjében számos változást figyelhetünk majd meg az eddigiekhez képest. A kapuban ezúttal Kiko Casilla kaphatja meg a lehetőséget, Zidane irányítása alatt először. A védelem jobb szélén a Barcelona elleni találkozóhoz hasonlóan Dani Carvajal szerepelhet, míg a védelem közepén összeállhat a Pepe-Nacho páros, ugyanis Ramos eltiltását tölti, míg Varane sérülés miatt kénytelen kihagyni a mai találkozót. A bal bekk pozícióját ezúttal is Marcelo töltheti be. A középpálya hármasa is nagyban átalakulhat, ugyanis James és Isco is megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra. A középpálya harmadik játékosa ezúttal is Casemiro lehet, aki Zidane egyik kedvencévé nőtte ki magát az utóbbi időben, nem véletlenül azt hozzá kell tenni.  A támadó szekcióban biztosan nem lesz ott Benzema, aki a hétközi Bajnokok Ligája találkozón szenvedett térdsérülést. A francia helyét Lucas Vazquez veheti át. A támadó trió így nézhet majd ki: Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Pepe, Nacho, Marcelo – Isco, Casemiro, James – Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale

Real Madrid – Eibar, La Liga 32. forduló
2016. április 8. 16:00
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport 2

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply