arbeloa

Arbeloa:”Az életemben a legjobbat hagyom magam mögött”

Álvaro Arbeloa napjai a Real Madridnál meg vannak számolva. A klubot, ami sokkal több számára, mint egy munkáltató. Ez a klub az élete értelme. A 33 éves játékos a Marcának adott interjút az utolsó mérkőzése előtt a Santiago Bernabeu stadionban.

Álvaro Arbeloa napjai a Real Madridnál meg vannak számolva. A klubot, ami sokkal több számára, mint egy munkáltató. Ez a klub az élete értelme. A 33 éves játékos a Marcának adott interjút az utolsó mérkőzése előtt a Santiago Bernabeu stadionban.

Az öltözőben mindenki szeretné, hogy maradjon, de ez már lezárt ügy, Alvaro Arbeloa elhagyja a Real Madridot. „Tiszta a lelkiismeretem, mindent ugyanígy csinálnék”, konstatálta a 33 éves játékos, aki az elmúlt 7 évben ugyan a gyepen nem mindig nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de a csapat, a klub iránti szenvedélye mindig is példaértékű volt.

Arbeloa ereiben fehér vér folyik. Pontosan ezért nem zárja ki annak lehetőségét, hogy esetleg kicsordul egy-két könnycsepp a szeméből, amikor utoljára ölti fel a habfehérek mezét a Santiago Bernabeu stadionban. A blancók veteránja érzelmes, nosztalgikus hangulatban nyilatkozott.

Búcsú a Real Madridtól: „Ha őszinte akarok lenni, nem akartam erre gondolni, bár igaz, hogy tegnap, amikor megláttam a Marca hasábjain és a különböző közösségi oldalakon a távozásomról szóló hírt, és a kommenteket elgyengültem és libabőrös lettem. Látod, hogy közeleg ez a nap. Próbáltam nem gondolni erre, most mégis elkezdtem idegeskedni.”

A búcsúval kapcsolatos érzelmek: ”Szomorú és melankolikus, mert tudod, hogy az életedben a legjobbat hagyod magad mögött. Tudod, hogy ahová mész, ott sosem leszel olyan boldog, mint ahol vagy, de azt is tudod, hogy ennek a napnak el kellett jönnie. Örülök annak, hogy van lehetőségem elbúcsúzni a barátaimtól, a szurkolóktól és a klubtól. Ez a legjobb ebben. „

Az utolsó mérkőzés a Santiago Bernabeu stadionban: ”Először is szeretném, ha megnyernénk a mérkőzést, hogy továbbra is versenyben maradjunk a bajnokságban. Utána, ha vége, szeretnék a pálya közepére állni, és elbúcsúzni a szurkolóktól, megköszönni nekik, hogy a sok szeretetet, amit kaptam.  Ezzel boldog lennék.”

Kérdés, készen állsz-e megkönnyezni a búcsút: ”Nem vagyok erre felkészülve, és remélem, hogy nem fog megtörténni, de ha sírni fogok, az az örömtől lesz. Ez világos. Egy olyan ember vagyok, aki az érzéseit mindig is nagyon elrejtette, meglátjuk, vajon most sikerülni fog-e. Ez egy olyan pillanat lesz, ami érzelmekkel teli, de remélem, hogy minden természetes lesz.”

Ez a búcsú a legnehezebb pillanat eddigi karriered során? : ” Örülök, hogy ennyi ideig lehettem ennél a klubnál, voltak olyan pillanatok ez alatt az idő alatt, amikor nem hittem volna, hogy eddig maradok. Amikor visszagondolok, csak büszkeséget érzek. Ez számomra egy szomorú pillanat, mivel elhagyni a Madridot sosem egyszerű, de közben, amikor visszatekintek elégedettséget és büszkeséget érzek. Ez egy nagyon boldog időszak volt. Itt éltem át a legszebb, legjobb pillanatokat az életemben.”

Kiváltságosnak érezed-e magad, hogy ennyi ideig a királyi gárdánál lehettél? : ”Természetesen. A Real Madridnál játszani egy kiváltság, valószínűleg a legnagyobb, ami egy futballistával megtörténhet. Számomra a legjobb dolog volt a Real Madridnál játszani és minden nap a Valdebebasban edzeni. Öröm volt naponta hordani ezt a mezt, és még ahhoz is volt szerencsém, hogy trófeákat nyerjek. Ráadásul mindig is élveztem az edzőim támogatását.  Pellegrini, a csodált és tisztelt Mou’, Carlo, Rafa és végül az a személy, aki a példaképem is, Zidane. Természetesen kiváltság naponta a világ legjobbjaival edzeni. Sok trófeát nyertem, de semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, hogy nap, mint nap a Real Madrid játékosa lehettem.”

Kizárt a szerződéshosszabbítás? : ”Ez nagyon nehéz, mert szeretném magam hasznosnak érezni, viszont ebben a szezonban voltak olyan pillanatok, amikor a pályán szerettem volna lenni, mint főszereplő, de ez nem volt lehetséges. Az ember nem a múltja miatt szeretne a Real Madridnál lenni, hanem amiatt, amit a jövőhöz tud hozzátenni. Ez az a pillanat, amikor búcsút kell inteni, szerintem ezt pont a megfelelő időben teszem meg.”

Más játékosok, akik a madridizmust úgy képviselik, mint Te: ”Olyan nagyszerű őrzői vannak a madridizmusnak, mint Ramos, Casemiro, Carvajal, Nacho, vagy mint Modric, aki az első pillanattól kezdve, hogy idejött szerette és védte a klubot. Remélem, ők úgy fogják védelmezni ezt a klubot, ahogy én tettem. Több, mint elégedett vagyok azzal, amit a pályán tettem, és azzal, hogy sok fontos mérkőzésen vállalhattam fontos szerepet. A pályán kívül csak azt tettem, amit minden Real Madrid játékosnak tennie kell.”

A madridisták: ” Szeretném megköszönni nekik a szeretetet, amit az évek során én és a családom kapott. Örökre adósuk maradok. Kérem őket, hogy mindig védjék a címert, és a fehér trikót, amihez mindannyian tartozunkörökké tapsolják meg. Sok évvel ezelőtt szurkolóként kerültem ide, néztem a mérkőzéseket, majd megadatott, a pályán védelmezzem a Real Madridot. Egy vagyok közülük.”

A csapatkapitányi karszalag, vagyis az elszalasztott lehetőség: ”Hatalmas megtiszteltetetés lett volna, de sok csapattársam van, aki megérdemli a karszalagot.”

Világklasszis csapattársak: ”Egy valóra vált álom volt Raúllal, Zidane-nal, Ronaldóval, Roberto Carlossal és Figóval játszani. 20 évesen még a tévében néztem őket. Florentino második szakaszában jött Cristiano, Karim és Kaká…A világ legjobb játékosai. Kiváltság és kihívás volt egyben a legjobbakkal edzeni. Számomra felért ez egy bajnoki címmel. Nézted őket és azt mondtad: „Hogy tudnak ilyen jól játszani?” Tátva maradt az ember szája.”

A Bajnokok Ligája megnyerése: ”Álomszerű búcsú lenne. La Undécima az Atlético ellen. Az ember kérni sem tudna ennél jobb befejezést. Viszont az is igaz, hogy hatalmas kihívás előtt állunk. Egy olyan ellenfélről beszélünk, aki a legjobb formájában van, talán jelenleg nincs is náluk erősebb csapat Európában. Nem lesz elég, ha tökéletesen játszunk, életünk legjobb formáját kell hoznunk, ha meg akarjuk ütni az Atléticót.”

A jövő: ”Tovább szeretnék játszani, ez egyértelmű. Szeretek edzeni, játszani, ezt akarom csinálni, amíg csak a testem bírja. Jelenleg csak a Real Madridra szeretnék koncentrálni. Nem tudok semmit. Nem tudom, hol fogok játszani a következő szezonban.” 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
248242hp2

Leave a Reply