processor

Bl döntő előzetes

A San Siro készen áll arra, hogy a Real Madrid és az Atlético Madrid lejátsza ma este a Bajnokok Ligája 2015/2016-os döntőjét.

A „matracosok” 13 pontot tudtak összeszedni a  csoportkörben  6 mérkőzésen, egyedül a Benficátol szenvedtek vereséget. A „Királyi Gárda” 16 pontot gyűjtött össze, a PSG elleni idegenbeli döntetlenen kívül minden mérkőzést megnyertek. A nyolcaddöntőben a Real Madridnak igérkezett nehezebb feladat, mivel az olasz AS Romát kapták a sorsoláskor, az Atlético a holland PSV-t. A madridiak a vártnál könnyebben jutottak tovább az olaszokkal szemben, idegenben és otthon is 2-0-ás győzelmet arattak. Az Atlético csak tizenegyesekkel tudott felülkerekedni a PSV-vel szemben. A negyeddöntőben viszont fordult a kocka, a „Blankók” örűlhettek, mivel a jóval gyengébb Wolfsburgal kellett szemnbenézniük. A papírformát teljesen felborítva, a Wolfsburg meglepetésre 2-0-ra nyerni tudott hazai pályán, így nagyon nehéz helyzetbe kerűltek Ronaldoék. A visszavágón egy nagyon szervezett és magabiztos Real Madrid lépett pályára, ennek köszönhetően, a „Blankók” 3-0-ás győzelmet arattak, így bejutottak az elődöntőbe! Az Atlético Madrid a spanyol rivális Barcelonával kellett szembenéznie a párharc során. A Nou Campban Fernando Torres góljával már az első féldiőben megszerezték a vezetést a vendégek, de még ebben játékrészben Torres kiálította magát, így több mint 45 percen keresztül emberhátrányban játszotta végig a meccset az Atlético Madrid. A Barcelona a második játékrészben felpörgette magát és Suarez duplájával megfordította a meccset. A visszavágó Grizmannról szólt főként, aki 2 gólt lőtt, ezzel továbbjutotta némi meglepetésre az Atlético Madridot. Az elődöntőben a Real Madrid a Manchester Cityt kapta, míg az Atlético Madrid a Bayern München csapatát. Mindkét párharc roppant izgalmasra sikeredett, a „Királyi Gárda” 1-0-s összesítéssel, míg az Atlético Madrid idegenbeli góllal jutott be a döntőbe.

Mindkét vezetőedző nyilatkozott a BL döntővel kapcsolatba.

Simeone: „A meccs eleje nagyon feszült lesz, kiegyenlített játékkal, és Casemiro jelenlétével, akivel a Madrid jobban tud majd tömörülni a középpályán, de mindeközben fenntartja a támadó erejét is. A kezdetekben a Madrid várhatóan többet fogja majd járatni a labdát, valahogy így képzelem el ezt a meccset. A Madrid nem sokat változott az évek során, hasonló csapat fog pályára lépni mint 2 éve.”

Zidane:”Jó idény van mögöttünk. Nyugodtnak, elszántnak kell lennünk. A játékosok csodálatos munkát végeztek a szezon során. Nem szeretném összehasonlítani a 2 évvel ezelőtti madridot a mostanival, nem tudom melyik a jobb, de kiváló formában vagyunk most.”

A Real Madrid tizenegyedszer az Atético Madrid először hódíthatja el a Bl serleget. Sergio Ramos a 93. percben egy fejessel hosszabbításra mentette a lisszaboni döntőt 2 éve. Az akkori Atletico-kezdőből öten már nincsenek a csapatban (Courtois, Miranda, Raúl Garcia, Diego Costa és David Villa). Hatan viszont maradtak. A fogadóirodáknál egy hajszálnyival esélyesebb a „Királyi Gárda”, de tudjuk hogy egy ilyen mérkőzésen ez semmit se számít. Remélhetőleg egy izgalmas, jó mérkőzésre van kilátás!

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas-Marcelo,Pepe,Ramos,Carvajal-Casemiro,Kroos,Modric-Bale,Ronaldo,Benzema.

Atlético Madrid:Oblak-Filipe,Godin,Savic,Junanfran-Koke,Augusta,Gabi,Saul-Torres,Grizmann.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
13241195_954040834695012_8832599382671471630_n
ÁLTALÁNOS
cats

Leave a Reply