„Mindig keményen edzek, hogy ha egyszer megkapom a lehetőséget magabiztosan helytálljak.”

Zinedine Zidane kérésére marad a következő szezonban is Ruben Yánez a Real Madrid csapatánál. Tisztában van vele, hogy milyen módon számolnak vele, mégis úgy érzi, ha egyszer kapni fog egy lehetőséget, akkor bizonyítani fogja a helyét a csapatban.

Zinedine Zidane kérésére marad a következő szezonban is Ruben Yánez a Real Madrid csapatánál. Tisztában van vele, hogy milyen módon számolnak vele, mégis úgy érzi, ha egyszer kapni fog egy lehetőséget, akkor bizonyítani fogja a helyét a csapatban.

Milyen érzés a Santiago Bernabéu gyepére lépni?

„Fantasztikus érzés, ahogy az egész stadionba körbe nézel, nagyon megható pillanatok. A közönség pedig zseniálisan tudja éltetni a csapatot, minden egyes mérkőzésen libabőrös vagyok.”

Elképzelted már, ahogy megkapod a lehetőséget és te állsz a Real Madrid kapujában?

„Rengetegszer lejátszom magamba. Mindig is erről álmodtam, és bízom benne, hogy egyszer megvalósulhat, hisz a Real Madridnál nincs nagyobb csapat. Már kissrác korom óta Real Madrid szurkoló vagyok, tehát gondolj bele már hányszor lefutott az agyamba.”

Lloretből származol, és mégis ennek a klubnak szurkolsz.

„Édesapám és nagybátyám is óriási szurkolók voltak, amit rám is ragasztottak.”

Értékeld az idei szezont.

„Személy szerint fantasztikusan éreztem magam, hisz rengeteget fejlődtem és sokat tanultam nagyszerű pillanatokat élhettem át. Remek érzés volt átélni, ahogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Hogyan telnek a hétköznapjaid a Királyi Gárda harmadik számú kapusaként?

„Sosem állok le, mindig keményen edzek, hogy ha egyszer megkapom a lehetőséget magabiztosan helytálljak. Egy ilyen remek klubnál, mint a Real Madrid mindig tanul az ember, hisz olyan fantasztikus emberekkel van körülvéve, mint Keylor Kiko vagy éppen a kapusedző Luis Llopis.”

Zidane Glasgowban szerzett gólja, ekkor te nyolc éves voltál. Hitted volna, hogy egyszer vele fogsz trófeát nyerni?

„Minden percre emlékszem, amikor előtte a labdát és gólt lőtt megöleltem apámat. Fantasztikus érzés. Nem hittem volna el, ha akkor azt mondják nekem, hogy egy napon a Real Madrid játékosaként az akkori zseni kezei alatt fogok tanulni.”

Milyen viszonyt ápolsz a francia mesterrel?

„Remek. Már ismerős voltam számára a Castillából, jól megértjük egymást. Egy fiatal játékos számára nagyon fontos, hogy önbizalmad legyen, és ő ebben segít.”

Hogy kerültél te a Real Madrid csapatába?

„Egy kis faluból Lloretből jöttem még 2010.ben, őrületes érzés volt egy olyan kis faluból a Real Madridhoz érkezni. A kezdetek nehezek voltak, hisz távol a családomtól egy kollégiumban éltem. Nehéz volt olyankor főleg, amikor letört voltam hisz nem tudtam kihez fordulni a családomból, mert távol voltak. Később azonban sikerült új barátokat szereznem és beilleszkednem.”

Hogyan sikerült beilleszkedned az első csapathoz?

„Az elején elég szűkszavú voltam. Az a tudat, hogy az első csapat tagja vagy felemelő, és csak csendben próbál az ember figyelni és csinálni a dolgát. A csapattársak mind igazi klasszisok, de végül mégis rájön az ember, hogy ők is ugyanolyan emberek és elkezdünk viccelődni jól érezni magunkat.”

Milyen viszonyt ápolsz a másik két kapussal a csapatban, és hogy telik a nyári vakációd?

„Jó kapcsolatot ápolunk egymással. A nyár pedig a vizsgámmal kezdődött, ami után 11 napos nyaralásra mentem, majd újra itthon vagyok most már. Igyekszem minden percet a családommal és a barátaimmal élvezni és természetesen nyomon követem az Európa-bajnokságot is.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
3
Sanchez Flores Jesét akarja
ÁLTALÁNOS
2

Leave a Reply