marcelo

Marcelo: „A Real Madrid számomra nem csak egy csapat, ez az otthonom”

A Real Madrid brazil bekkje az UEFA.com riporterének adott egy interjút a keddi Szuperkupa mérkőzés előtt, de emellett beszélt Casemiroról és Zidaneról is.

Mit jelent ez a Szuperkupa Európa legjobb klubcsapatának?
„A társaimmal együtt igazán büszkék vagyunk arra, hogy három éven belül már másodszor mérkőzhetünk meg ezért a címert. Ez az elismerése annak, hogy sikerült megnyernünk a Bajnokok Ligáját.”

Mit éreztél amikor Cristiano belőtte a mindent eldöntő büntetőt Milánóban? El lehet ezt mondani egyszerű szavakkal?
„Egyszóval: őrületes. Egyszerűen hihetetlen érzés volt, amikor láttam, hogy Cristiano belőtte. Egyből a családomhoz rohanta és magamhoz öleltem őket.”

Két évvel ezelőtt szintén a Sevilla ellen nyerték meg a Szuperkupát. Milyen fontos lenne most ez a győzelem?
„Fantasztikus lenne minden Real Madrid szurkoló számára. Ez lehetne az új szezon első trófeája. Sok csapattársam számára igen hosszú volt ez a nyár, persze mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a találkozót.”

Casemiro sokakat meggyőzött az elmúlt idényben. Mit gondolsz, miben rejlik, hogy ilyen nagyszerű játékos?
„Elég régóta ismerem őt, ez idő alatt rengeteg tapasztatot szerzett. Annak ellenére, hogy ilyen fiatal már kétszeres Bajnokok Ligája győztesnek mondhatja magát. Szerintem Kroosszal és Modriccsal a világ legjobb középpályásai között van”

Milyen Zidane, mint edző?
„Egy igazi győztes típus. Nagyszerűen megérti magát a játékosaival.”

Mi lepett meg a játékstílusával kapcsolatban?
„Szereti ha sokat birtokoljuk a labdát. Ha elveszítjük, akkor addig kell visszatámadnunk amíg vissza nem szerezzük azt. A legnagyobb meglepetés vele kapcsolatban számomra az volt, hogy rendkívül higgadt tud maradni.”

Lassan tíz éve vagy a csapatnál. Mit jelent számodra a Real Madrid?
„A Real Madrid számomra nem csak egy klub, ez az otthonom. A Real Madrid megadott nekem mindent, mint ahogy a Fluminense is a karrierem kezdetén. Számomra a Real Madrid a világ legjobb klubja.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply