real-madrid-vs

Előzetes: Real Madrid – Celta Vigo

A spanyol labdarúgó bajnokság 2. fordulójában a Real Madrid hazai pályán fogadja a Celta Vigo csapatát.

Az első fordulóban a Celta Vigo hazai közönség előtt fogadta az újonc Leganést, amely Victor Diaz góljával meglepetésre hazavitte mind a három pontot a Balaídosból. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, a gólszerzés is összejött Iago Aspas révén, ám a játékvezető asszisztense lesnek vélte a spanyol támadó kiugratását (a visszajátszásból kiderült, hogy nem volt les – a szerk.), így érvénytelenítette a találatot. A 45. percben a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, ugyanis Guerrero engedte maga elé a kapus kirúgását, lövőhelyzetbe is került, ám Sergio Alvarez védeni tudott, így 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban: Iago Aspas bombázott néhány centivel a kapu mellé. A 76. percben aztán jött a hidegzuhany a hazaiaknak: Machis belőtte a labdát a tizenhatoson belülre, az Victor Diaz elé került, aki ki is használta az alkalmat, így megszerezve a vezetést, majd 15 perccel később a győzelmet is csapatának.

A Real Madrid csaknem egy héttel ezelőtt San Sebastianba látogatott, ahol egy magabiztos 3-0-s sikert könyvelhettek el Zidane fiai. Alig telt el egy perc a kezdőrúgás után, amikor Dani Carvajal kanyarintotta középre a labdát, ahol Bale két védő között egy zseniális fejeléssel a kapuba juttatta a labdát. A Blancók előtt megvoltak a lehetőségek, hogy növeljék előnyüket, de vagy egy odalépő védő, vagy Rulli mindig odaért a lövésekre, így nem született újabb találat egészen a 40. percig, amikor Varane indította a fővárosiak fiatal reménységét, Asensiot, aki egy parádés mozdulattal maga elé tette a labdát, majd egy másikkal alábökött, az pedig szépen a kapu bal oldalába hullott. A madridiak magabiztos 2-0-val mehettek a pihenőre. A második játékrészre magához tért a Sociedad, de a gól nem akart összejönni a hazaiaknak. A 94. percben aztán megint jött Bale, és végleg lezárta a találkozót.

A két csapat legutóbbi randevúja a Bernabéuban elég emlékezetesre sikeredett, ugyanis a madridiak 7-et vágtak a Celtának. Akkor Pepe szerezte meg a vezetést a Blancóknak, így a félidő 1-0-s hazai vezetést eredményezett. A második játékrészben aztán beindultak a Királyiak, ugyanis Ronaldo lőtt egy mesternégyest, majd Jesé és Bale is betalált Blancónak.

A ma esti találkozón a kapuban szinte biztos, hogy Kiko Casilla fog szerepelni. A spanyol előtti védelmi négyes két szélén Carvajal és Marcelo helye bombabiztos, míg középen Varane és Ramos léphet pályára. A középpálya hármasába visszatérhet Luka Modric, aki sárga lapjai miatt kénytelen volt kihagyni az első fordulót. A horvát középpályással, valamint Casemiroval és Kroosszal összeállhat a madridiak tökéletes középpályája. A támadósorban ezúttal sem lesz Cristiano Ronaldo, illetve Benzema. A portugál helyét ismét Asensio veheti át, míg Benzema pozíciójában ezúttal is a Juventustól visszatérő Morata játszhat.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Morata és Asensio

Real Madrid – Celta Vigo, La Liga 2. forduló
2016. augusztus 27. 20:15
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zidanejo

Leave a Reply