clasico

Klasszikus rangadó… Előzetes: Barcelona – Real Madrid

A spanyol pontvadászat 14. fordulójában a labdarúgás egyik legnagyobb összecsapását rendezik, ugyanis a Luis Enrique vezette Barcelona, az ősi rivális Real Madridot fogadja a Camp Nou-ban.

A Barcelona a legutóbbi fordulóban a Real Sociedad vendégeként lépett pályára, ahol már csaknem tíz éve képtelen felülmúlni a baszk csapatot. Habár a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, a katalánok még az egy pontnak is rendkívül örülhettek. A Sociedad az egész mérkőzés folyamán a Barcelona fölé nőtt, olyannyira, hogy Messiéknek az első játékrészben szinte momentumok sem volt. Egy 0-0-s első játékrészt követően továbbra is a hazaiak domináltak. Az 53. minutumban ennek meg is lett az eredménye: mindössze három (!!!) labdaérintést követően Willian José fejjel vette be Ter Stegen kapuját. A katalánoknak innentől kezdve vált igencsak sürgőssé az egyenlítő gól megszerzése, amire mindössze hat percet kellett várnia a szurkolóknak: Neymar húzott el a bal oldalon, majd passzolt Messinek, aki a tizenhatos vonalánál várta a labdát, és okosan a bal alsóba tessékelte azt. A hazaiakat azonban ez sem törte meg, habár újabb gólt nem sikerült szerezni, így pontosztozkodás lett a vége. A Barcelona nyeretlenségi szériája tovább tart a San Sebastianban.

A Real Madrid egy héttel korábban a Sporting Gijón ellen lépett pályára a Santiago Bernabéuban. Mindössze öt percet kellett várnia a publikumnak az első említésre méltó eseményig: Lucas Vázquezt faultolták a büntetőterületen belül, ami a játékvezető észre is vett, és a büntetőpontra mutatott. Természetesen a portugál ász, Cristiano Ronaldo állt oda, és magabiztosan értékesítette is azt. Nagyjából tizenhárom perccel később Nacho a baloldalról zseniálisan ívelte át a labdát a hosszúra, ahol ismét Ronaldo várta, és egy csukafejessel másodszor is megzörgette a hálót. A 35. percben jött vendégek válasza: Lopez Blanco tette középre a labdát, Carmona pedig egy pörgetéssel jelezte, hogy még nem adták fel. A mérkőzés állása már nem változott, habár a 77. percben Nacho hibáját követően büntetőjutott a Sporting, amit Cop rendkívül borzalmasan végzett el, így a madridiak hat pontra léptek el az üldözőiktől.

A Barcelona jelenleg a tabella 2. pozícióját foglalja el 27 megszerzett egységgel. A megszerzett pontokhoz 33 lőtt gól, valamint 14 kapott is párosul. A csapat legeredményesebb játékosa Lionel Messi, aki eddig 9 alkalommal mattolta az ellenfelek kapusát, valamint 3 gólpasszt is kiosztott már. Mögötte szorosan az előző év gólkirálya, Luis Suarez szerepel, aki 8 alkalommal szerzett már gólt, illetve 3 assziszt fűződik az ő nevéhez is. A katalánok harmadik legeredményesebb játékosa Rafinha, aki eddig 5 gólt szerett. Gólpasszok tekintetében azonban Neymar jeleskedik, aki eddig öt alkalommal szolgálta ki a társakat.

A Real Madrid a tabella első helyét tudhatja magáénak 33 ponttal, amihez 36 lőtt, illetve 11 kapott gól tartozik. A tizenegy kapott góllal a Blancók az Atlético Madriddal holtversenybe a másodikak, míg a legkevesebb gót a Villareal csapata kapta, szám szerint tízet. A Királyi Gárda legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo a maga 10 találatával. Mögötte lemaradva Gareth Bale 5-tel, aki ezen a Klasszikuson biztosan nem fog pályára lépni sérülés következtében. A harmadik legeredményesebb játékosa a Real Madridnak, Karim Benzema négy találattal.

A Blancók kapujában szinte biztosra vehető Keylor Navas szerepe. A Costa Rica-i kapus a legutóbbi El Clásicon nagyban hozzájárult a Real győzelméhez, reméljük ma is nagy szerepet fog játszani ebben. A védelmi négyes két szélén Carvajal illetve Marcelo lehet Zidane elsőszámú választása. A két bekk között pedig ismét összeállhat a Sergio Ramos – Varane duó. A középpályára hármasát Modric, Casemiro, valamint Isco alkothatja. A legnagyobb visszatérő egyértelműen Casemiro, ugyanis a brazil visszatérésével ismét meglehet az az egyensúly a támadók illetve a védők között, ami egy ilyen ragadón kulcsfontosságú lehet. A támadó trióban Bale helyét ezúttal is az a Lucas Vázquez veheti át, aki mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja, hogy megéri őt a kezdőbe rakni. A spanyol két társa Benzema és Cristiano Ronaldo lehet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Isco – Lucas Vázquez, Benzema és Cristiano Ronaldo

FC Barcelona – Real Madrid, La Liga 14. forduló
2016. december 3. 16:15
Helyszín:
Barcelona, Camp Nou
Tv: Sport1

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
rma-sgj
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply