15060224664323

Nincs minden veszve

A futballban minden lehetséges, és ha van csapat, aki képes bravúrokra, az a Real Madrid. A Marca munkatársai összeszedték azokat az okokat, amiért bíznunk kell szeretett csapatunkban. Lássuk…

Zinedine Zidane tökéletesen tisztában van vele, hogy ez a szezon még korántsem lefutott, hiszen csak öt forduló van a hátuk mögött. Az ősi rivális FC Barcelona hét pont előnnyel rendelkezik, ami ugyan soknak tűnhet, de a bajnokság ezen korai szakaszában nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Innentől részletezzük, hogy a Madrid-fanoknak miért nem szabad elveszteni a csapatba vetett hitüket.

Augusztusi dupla
Talán a legfőbb oka annak, hogy higgyünk a fordulatban, az az augusztusi történéseknek köszönhető. A Királyi Gárda előbb megnyerte az UEFA Szuperkupát a Manchester United ellen, majd a Spanyol Szuperkupa kétmérkőzéses párharcában a Barcelonát sikerült magabiztosan felülmúlnia Zidane csapatának. A három nagyszerű mérkőzés, a két kupagyőzelem még ott élhet a játékosok agyában, amiből sikerülhet erőt meríteni, ez pedig visszazökkentheti a csapatot a megszokott jó formába.

Az eredmények
A hétvégi Aláves és a decemberi Clásico között a Real Madridnak annyi pontot kell gyűjtenie, amennyit csak lehetséges, hogy nyomást tudjon gyakorolni a katalánokra. Az elkövetkezendő hetekben a Blancók az Alaves, a Getafe, és a Girona otthonában lépnek pályára, míg az Espanyol, az Eibar és a Las Palmas a Bernabéuba látogat. A Királyiaknak az összes találkozón a maximumot kell nyújtania, a győzelmen kívül nem fogadható el más eredmény, ezzel ők is tisztában vannak.

A Barca legyőzése
A tavalyi idényben a Barcelona legyőzte a Realt a madridi Klasszikuson, ami kishíján a fővárosiak bajnoki címébe került. Zidane és csapata tökéletesen tudja, hogy a tabellán elfoglalt hely könnyen változhat, főleg ha decemberben sikerülne legyőzni Messiéket hazai pályán.

 A nagy csapatok legyőzése
A csapat Anoetában mutatott teljesítménye megmutatta, hogy könnyedén képesek verni a nagyobb csapatokat is, hiszen a Sociedad meggyőző játékot mutatott egészen addig az estéig. A Sevilla, az Atlético és a többi óriás elleni mérkőzés komoly hatással lehet a bajnoki versenyfutásra, a Real pedig készen fog állni ezekre az összecsapásokra.

A Barcelona előnye nem jelent semmit
Azt gondolnánk, hogy a katalánok hétpontos előnye mérvadó lehet, de aki huzamosabb ideje követi a LaLiga eseményeit, az tudhatja, hogy ha valaki képes a hátrány ledolgozására, az a Real Madrid. A 2015/16-os idényben, a 26. fordulóban a fővárosiak 12 egységgel voltak lemaradva az ősi riválissal szemben, azonban az utolsó fordulóra a katalánok előnye mindössze 1 pontra fogyatkozott, így ők zsebelhették be a bajnoki címért járó aranyat. Akkor 11 pontot sikerült ledolgoznia Zidanenak, most „csak” hetet kell. Rengeteg idő van még vissza a szezonból, és bármi megtörténhet. 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
case
ÁLTALÁNOS
marcelo-serules

Leave a Reply