madridi_derbi

Derbi a Wandaban… Előzetes: Atlético Madrid – Real Madrid

A válogatott szünet után a Real Madridra nem kis feladat vár, nem is akárhol: ma este az Atlético Madrid új stadionjában rendezendő városi derbin kell bizonyítania Zidane tanítványainak

Nem kiemelkedő formában, azonban mindkét csapat azonos pontszámmal várja a ma esti városi derbit. A két gigász 23-23 pontot gyűjtött az eddigi 11 összecsapáson, ami azt jelenti, hogy a Barcelona mindkét csapattal szemben nyolc pontos fórt tud felmutatni. A városi derbin az is eldőlhet ma este, hogy a két óriás közül melyik tud kapaszkodni a katalánok után, és melyik szakad le.

Simeone csapata nem csupán a bajnokságban teljesít kiábrándítóan, hanem a Bajnok Ligájában is, ahol vészesen közel kerültek a kieséshez. A Királyiak sem büszkélkedhetnek túl jó mutatóval az utóbbi időben, habár a kiesés legalább nem fenyegeti őket, igaz legutóbb Zidane gárdája is bukott: 3-1-re kaptak ki a Tottenham ellen a Wembleyben.

A bajnoki pontvadászatban az Atlético egyelőre vereség nélkül foglalja el a negyedik pozíciót, azonban pontvesztés volt bőven. Idegenben nem bírt a Leganes és a Girona csapatával sem, míg otthon a Barcelona és a Villarreal ellen is képtelen volt nyerni Simeone csapata. Azonban a hazaiak védelméről mindent elárul, hogy a hazai mérkőzések alkalmával mindössze kétszer tudták mattolni a védelmet és Oblakot. Ronaldóéknak nem lesz könnyű dolga ma este, annyi bizonyos.

A Blancók idegenbeli teljesítményét annyiban lehet kifogásolni, hogy becsúszott egy Girona elleni 2-1-es vereség, mindazonáltal a többi négyet ha nehezen is, de sikerült behúzni. Az öt vendégsében lejátszott összecsapáson 11 gólt termelt Zidane gárdája, ami mellé azonban öt kapott találat is társul, egyedül a Deportivo nem tudta bevenni a Ramos vezette védelem kapuját.

A Királyiak háza táján Zidane szerint minden a legnagyobb rendben van, habár Ramos és Ronaldo nyilatkozata nem ezt mutatja, de ma este erre is fén derül. Az orvosi stábtól pedig egyre jobb híreket kap a francia mester, hiszen Navas és Kovacic visszatérése is egyre közelebb, míg Carvajal nagy valószínűséggel ott lesz a mai csapatban. Miután mindenki úgy gondolta, hogy Bale az Atlético ellen már bevethető állapotban lesz, a walesi újfent megsérült, és ki tudja mennyi időre.

Navas sérülésével kapusposzton nem lehet kérdés, mindenképpen Casilla kapja meg a lehetőséget. A védelemben a Ramos-Varane duó lehet a nyerő, hiszen a francia védő végig pályán volt válogatottja barátságos összecsapásán. A bal szélen Marcelo helye bombabiztos, míg jobbra visszatérhet Carvajal, azonban a spanyol bekk játéka nagy valószínűséggel az utolsó pillanatig kérdéses lesz.

A középpályán Zidane kedvenc hármasa, illetve négyese kaphatja meg ezúttal is lehetőséget, azaz Casemiro, Kroos, Modric és Isco, míg előttük a válogatott pihenőt szüntelen edzéssel töltő Benzema és Ronaldo rohamozhat a Matracosok védelmére. Reméljük mindketten góllal teszik le névjegyüket az első Wanda-beli városi derbin.

Az elmúlt hetekben egyik csapattól sem azt a teljesítményt láthattuk, amit elvártunk volna tőlük, így talán kijelenthetjük, hogy jókor jött a válogatottszünet, és sikerült összeszedniük magukat. Lélektanilag mindkét gárdának fontos lenne a győzelem, ugyanis míg az Atlético továbbra is szeretne a BL-ben szerepelni, addig a Királyiakra vár egy klub vb, valamint egy El Clásico. Azonban most a derbin kell egy kiemelkedő teljesítménnyel párosuló győzelem, hogy jó előjelekkel várhassuk a decembert. Gyerünk Srácok, mutassuk meg, hogy mi vagyunk a legjobbak. Hala Madrid!

Atlético Madrid – Real Madrid, LaLiga 12. forduló
2017. november 18. 20.45
Helyszín:
Madrid, Wanda Metropolitano
Játékvezető: Fernández Borbalán
Tv: Sport1

Várható kezdőcsapat
Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric, Isco – Benzema és Cristiano Ronaldo.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ronaldo-gyermekek-aranylabda
ÁLTALÁNOS
atletico-madrid-vs-real-madrid

Leave a Reply