asensiooo

A jövő Real Madridja

A Real Madrid tudatos igazolásainak köszönhetően biztosítva van a csapat jövője.

A Zidane érában nem a pénzszórás, valamint a sztárok igazolása a fő szempont. Zidane és Florentino Pérez tudatosan szerezték meg a tehetséges fiatal játékosokat, hogy így biztosítsák a kiöregedő játékosok által keletkezett űrt

Mateo Kovacic

Mateo Kovacic horvát társa és saját elmondása szerint saját példaképe, Luka Modric tanácsára érkezett a Real Madridhoz. A tavalyi szezonban is bizonyította, hogy komoly erősítése a csapatnak. Játékstílusa nagyban hasonlít Luka Modricéra, így kijelenthetjük, hogy Lukának nem kell félnie, hiszen a fiatal Kovacic bőven képes lesz pótolni, amennyiben Modric már nem szeretné folytatni az aktív játékot. Nem véletlen hát, hogy a fiatal horvát tehetséget több európai topcsapat is szerződtetné. Zidane erről azonban hallani sem akar.

Dani Ceballos

Nyáron érkezett a csapathoz. Fiatal, lendületes és igazi zseni a pályán. Azonban nála érezhető leginkább, hogy még sokat kell fejlődnie, hogy több játékperchez jusson. Zidane szépem fokozatosan építi be a csapatba őt, így lehetősége van kitapasztalni és megszokni a rá nehezedő nyomást és eredménykényszert. Nagy jövő előtt áll.

Marco Asensio

A Real Madrid szurkolók nagy kedvencévé vált hatalmas góljai miatt a fiatal támadó középályás. Alázattal és kemény munkával kivívta magának a játékperceket és meghálálta a belé vetett bizalmat. Idén még adós a korábbi formájával, azonban mi úgy véljük, későbbiekben biztosan ott lesz jó pár Aranylabda szavazáson.

Jesus Vallejo

A fiatal belső védőről keveset tudhatnak a Madrid szurkolói, hiszen Zidane gyakran nem jelölte a keretbe. Talán azért, mert sérüléssel küzdött – jelenleg is sérült – vagy epdig nem felelt meg eddig az elvárásoknak. Amikor pályára léphetett, mindig a maximumot nyújtotta. Gyorsasága kiemelkedő, nagyon sok párharcból kerül ki győztesként. Nem szabad őt sem elfelejteni vagy leírni. Sergio Ramos méltó mentora lehet a fiatal hátvédnek.

Theo Hernandez

Theo eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Már a bemutatkozás után is lehetett híreket hallani, hogy nem fog tudni megbírkozni a Real Madrid által generált nyomással. Mi úgy gondoljuk, a képességei adva vannak. Sokszor inkább túlságosan is stresszes, meg szeretne felelni mindenkinek. Ez természetesen érhető, de egyelőre nagyon sok edzés és munka kell számára, hogy tudja helyettesíteni majd Marcelot, ha a brazil szögre akasztja a stoplis cipőt.

 

Minden fiatal játékos előtt, több vagy kevesebb munkával, de sikerek várnak. A Real Madrid a többi nagycsapat elől vitte el ezeket a fiatal tehetségeket. A korábbi Real Madriddal ellentétben, amelyről az a szájbeszéd és mítosz keringett, miszerint csak szupersztárokat igazolnak, szertefoszlani látszik.

Egy kis időt kell adni ezeknek a fiúknak. Zidane is ezt teszi.

Nekünk is ezt kell tennünk.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-leganes

Leave a Reply